Kayseri'deki Eskişehir Bağları olarak bilinen Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyelilerin dükkan ve araçları ateşe verildi. Suriye uyruklu bir şahsın 6 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine mahalleli sokağa çıktı.

Devlet Bahçeli’den UEFA’ya Merih Demiral tepkisi Devlet Bahçeli’den UEFA’ya Merih Demiral tepkisi

Mahallelinin olay anında yakalanan şahsı linç etmek istemesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Şüpheli Özel Harekat polisleri tarafından alınarak Emniyet'e götürüldü. Bunun üzerine kalabalık grup araçları ters çevirdi ve bazı iş yerlerini de ateşe verdi.


VALİLİK DOĞRULADI
Kayseri Valiliği olayı doğrulayarak "30 Haziran 2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Grwofl6Ayaaby0T Ry2U

İTİDAL ÇAĞRISI
Valilik, çıkan olaylarla ilgili de "Konu tarafımızdan titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızdan itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur" denildi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ BÖLGEYE GELDİ

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek, yaptığı açıklamada, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.