AKADEMİK GEÇMİŞİ

Ahmet Gürsel, İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü birincilikle kazandı bu bölümde 1 yıl, temel bilimler bölümünde de 5 yıl olmak üzere toplam 6 yıllık eğitim sonucunda derece ile mezun oldu. Son sınıf öğrencisi iken TRT İstanbul radyosunun sınavlarını kazanarak bu kurumda 8 yıl çalıştı İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsünde başladığı yüksek lisans çalışmasını tamamlayarak mezun oldu ve hâlen aynı üniversitede doktora hazırlık sınıfı öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

SANATÇI YÖNÜ

Ses sanatçısı, bestekar, şair, yazar, neyzen vasıflarına profesyonel manada haiz olmakla beraber ses sanatçılığı ve bestekarlığı daha ön plandadır.

2007 yılında, çoğunun beste ve güfteleri kendisine ait olan “Gül Kokulu Rüzgarlar” isminde ilk müzik albümü çıktı.

Pop alaturka türündeki “Aşka Dair Ne Varsa” isimli ikinci albümünü de 2010 yılında çıkarttı. (Bu albümdeki bestelerin ve güftelerin çoğu yine kendisine aittir.)

YAZAR YÖNÜ

2004 yılında “ Altaylardan Endülüs’e  Müzik Yolcuğu” isimli kitabı yayınlandı. Bunun dışında zaman zaman makaleleri yayınlanmaktadır.

Aynı zamanda roman yazarı olan Ahmet Gürsel şu ana kadar 4 roman yazdı. İlk romanı “Kanka” 2014 yılında Selis yayınlarından çıktı.

SANAT FAALİYETLERİ

Gerek yurt içinde gerek yurt dışında gerek başta T.R.T ve birçok özel televizyon radyo ve televizyon kanallarında hem solist ses sanatçısı hem de solist neyzen olarak birçok konser verdi.

(Artık yurt dışı ve yurt içi programlarına konserlerinin dışında konferans, workshop çalışması, romanlarının söyleşi ve imza günleri de eklendi.)

Türk müziğimin her formunda konserler veren ve besteler yapan Ahmet Gürsel, son zamanlarda daha çok özgün müzik ve pop-alaturka formunda besteler yapmakta ve konserler vermektedir.

Ahmet Gürsel sanat faaliyetlerine uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak yürütmektedir.

Konser verdiği ülkelerden bazıları : Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda Avusturya, Polonya, Slovakya, Yunanistan, Kosova, Rusya, İran, Finlandiya, İspanya, Katar, Azerbaycan

Yetiştiği hocalar

Şan (Ses eğitimi) Belkıs Aran

Ney : Niyazi Sayın, Ömer Erdoğdular, Salih Bilgin

Türk müziği solfej ve nazariyatı: Doç. Necdet Varol, Yavuz Özüstün

Batı müziği solfej ve nazariyatı: Nami Şenel

Repertuar: Bekir Sıtkı Sezgin, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça,

Tülün Korman, Mefharet Yıldırım, Prof. Dr. Selahattin İçli

Prof. Dr. Mutlu Torun, Doç.Cahit Atasoy

EĞİTİMCİ YÖNÜ

Ahmet Gürsel, çeşitli kolejlerde  24 yıl  müzik öğretmenliği, müzik genel koordinatörlüğü, uygulamalı dersler bölüm başkanlığı yaptı.

Özellikle mesleğinle ilgili yazdığı “ Altaylardan Endülüs’e  Müzik Yolculuğu isimli çalışması Altaylardan Endülüs’e kadar uzanan 15 ülkenin müzikleri hakkında genel bilgiler içerir.

EĞİTİM PROJELERİ

a-) “ Avrupa sahnesinde kültürel çeşitlilik” isimli Comennius proje çalışması Avrupa birliği tarafından 100 tam puanla değerlendirilmiştir. Resmi olarak 2008-2010 yılları arasında devam eden bu projeye (Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya) ortak olmuştur hem ismi geçen ülkelere gidilmek suretiyle hem de ev sahibi sıfatıyla Türkiye’de bütün katılımcı ülkelerin öğrencileriyle beraber müzik performanslarının sergilendiği programları organize etmiştir.

Diğer projelerinden bazıları ise,

b-) Balkan günleri

c-) Orta Asya’dan günümüze Türk müziği enstrümanları sergisi

d-)Bunun dışında çeşitli programlar ve anma etkinliklerinde her yaşa uygun ve bir çok konuyla alakalı bestelerini öğrencilerine solo ve koro şeklinde okutmuştur.

e-)Türk müziği makamlarından oluşan çocuk şarkılarıdır

(Çocukların kulaklarının daha zengin ses dizileriyle tanışabilmesi için)

Geçen ay şahsi YouTube sayfasını açan sanatçı artık eserlerini periyodik aralıklarla sayfaya ekleyerek dinleyicilerinin beğenisine sunmaya başlamıştır. Dinleyicileri Ahmet Gürsel Can ismiyle açılan sayfaya kolayca ulaşıp sanatçının eserlerini dinleyip kanala abone olabilirler.