Peygamber Efendimiz'in (aleyhisselatu vesselam) Hz. Âişe ile evlendiğinde Hz. Ayşe'nin yaşının 18-19 olduğunun tarihi kayıtlarla kesin olduğunu belirten Dr, Ömer Atilla Ergi şu ifadeleri kullandı:

CAHİLİYE DÖNEMİNDE KADINLARIN YAŞI NASIL HESAPLANIYORDU? BÛHARÎ ASLINDA NE SÖYLÜYOR?

"Cahiliye dönemi araplarında bir kız çocuğu ergenlik çağına girdiğinde dârünnedve dediğimiz yer var, asiller meclisi deniliyor, orada bir tören yapıyorlardı ve törene muhayyız, adı verilmişti muhayyız. Yani hayız gördü hayız törene deniliyordu arap kızları da yaşlarını bu törenden itibaren saymaya başlıyordu. 12-13 yaşına girmiş ergenlik çağına girmiş bir kız yaşını o andan itibaren o törenden sonra sayıyordu. Buna göre Hz. Âişe 9 yaşında evlendim derken gerçek yaşı basit bir hesapla en az 18-19 civarında oluyor.

HİCRET YILINDAN HESAPLARSAK...

Hz. Âişe 'nin 672 yılında 67 yaşında vefat ettiğini diyor. Hicret 622 yılında vuku buldu. Hz. Âişe 'nin vefatından 50 yıl önce. Hicret ettiklerinde Hz. Âişe yaşı kaç olmuş oluyor? 67 den 50 çıkarın yaşı 17 oluyor. Hicretten bir yıl sonra evlendi takriben. Yani evlilik yaşı 18 geliyor ve yine tarihi kaynaklara göre Hz. Âişe 605 yılında doğmuştur. Hicrette 622 yılında yine 18 yaşına geliyor.

Konya'da market yöneticisi boykot dersi verdi: Yahudi ortağı olan Türk firmalarıyla da çalışmadık Konya'da market yöneticisi boykot dersi verdi: Yahudi ortağı olan Türk firmalarıyla da çalışmadık

ESMA İLE ARASINDA 10 YAŞ FARK OLDUĞU KAYDEDİLMİŞ

Tüm tarihi kaynaklar Hz. Âişe ile ablası Esma arasında 10 yaş fark olduğunu kaydetmiş, Esmâ 'nın doğum tarihi 595. Hz. Esmâ hicret esnasında kayıtlarda var bu tarihi kayıtlarda 27 yaşında olduğuna göre Hz. Âişe 17 yaşında oluyor.

İLK MÜSLÜMANLAR ARASINDA

Hz. Âişe 'nin ismi ilk Müslüman olanlar arasında zikrediliyor. Vahiy 610 yılında başlamış. Buna göre Hz. Âişe o tarihlerde en azından bakınız, en azından 5-6 yaşında olması lazım ki bu grup içinde zikredilebilsin. İlk müslümanlardan hatta Esmâ ile birlikte Müslüman alıyor. Çünkü diğer hesaba göre baksanız Diyorlar ya 614 yılında doğmuş. Doğmamış bir bebek ilk müslümanlardan olacak. Ne kadar mantıksız bir şey bu. Yani Hz. Âişe 'nin kendi iradesiyle iman etmesi için en az 56 yaşında olması gerekiyordu.