İsrail’deki temaslarını tamamlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, basın toplantısı düzenledi. Blinken, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik girişimlerin başarıya ulaşması için bölgede bulunduğunu belirtti.

Blinken, ABD tarafından geçen hafta Katar’ın başkenti Doha'daki müzakerelerde hem İsrail hem de Hamas'ın kabul edebileceği bir ateşkes formülü bulmak için sunulan öneriyi kabul ettiğini açıkladı.

Hamas’ın da İsrail gibi bu öneriyi kabul etmesi gerektiğini aktaran Blinken, “Şimdi aynı şeyi yapmak Hamas'ın görevi” dedi.

HAMAS: NETANYAHU KENDİ KENDİNE MÜZAKERE EDİYOR

Hamas ise "Ateşkes ve esir takası anlaşması konularında İslami Direniş Hareketi tarafından yapılmayan hiç bir açıklamaya itibar edilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmelidir." ifadelerini kullanarak kamuoyunu katil İsrail ve ABD'nin kara propagandasına karşı uyardı.

İsrailli işgalciler, Eriha'da Filistinlilerin okuluna palalarla saldırdı: 7 yaralı İsrailli işgalciler, Eriha'da Filistinlilerin okuluna palalarla saldırdı: 7 yaralı

'Netenyahu'nun kabul ettim dediği müzakere teklifi Hamas tarafından kabul edilmesi mümkün olmayan kendi şartlarından ibaret' olduğunu belirten Hamas yetkilisi, "Netenyahu kendi sunduğu şartları kabul ettiğini açıklayarak kendi kendine müzakere ettiğini ortaya koymaktadır" dedi.