EuroLeague'de geçtiğimiz sezon şampiyonluğa uzanan Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, yeni sezon hazırlıkları kapsamında hazırlık maçında Maccabi ile karşı karşıya geldi.

Mücadele 88-75 Maccabi üstünlüğünde tamamlanırken maçta kötü bir olay yaşandı ve Ergin Ataman adeta çılgına döndü. 

SKANDAL PANKART 

Lefkoşa'da oynanan mücadelenin son çeyreği başlarken Panathinaikos taraftarlarının olduğu bölümde skandal bir pankart açıldı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında tribünlerde, "50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor" yazan çirkin pankart büyük tepki uyandırdı.

ATAMAN SİNİRLENDİĞİ İÇİN SAHAYA GİRDİ

Fenerbahçe, 2,24'lük Boban Marjanovic'i kadrosuna kattı Fenerbahçe, 2,24'lük Boban Marjanovic'i kadrosuna kattı

Pankart, maçta son çeyreğin bitimine 9:22 kala ekranlara gelirken bitime 8:57 kala Ergin Ataman, sahaya girdi ve hakemlere yönelik sert tepkileriyle birlikte kendisinin oyundan atılmasını talep etti.

Yunan basını, Ergin Ataman'ın Cedi Osman'a yapılan bir faule tepki gösterdiği için atıldığını ileri sürdü. Ancak haberin devamında pankartın aynı dakikalarda açıldığı, Ergin Ataman'ın bu pankarta sinirlendiği için de kendini attırmış olabileceği belirtildi.

ERGİNA ATAMAN: TEPKİMİ EN SERT ŞEKİLDE GÖSTERDİM

Ergin Ataman, dün akşam Maccabi maçında açılan pankarta ilişkin bir açıklama yayınladı:

"Dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda, bir grup tarafından burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim. Spor salonları siyasetin yeri değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum." 

"GATE -13 BİZZAT TELEFONLA ÖZÜR DİLEDİ"

Başarılı başantrenör, konuyla ilgili Haber Global'e yaptığı açıklamada ise "Yönetim bu konuda çok kızgın keza Panathinaikos, Avrupa'nın en büyük basketbol kulübü ve her türlü siyasi pankartın, spora siyaset karıştırılmasının karşısında olmuştur. Panathinaikos, kulübün antrenörlüğünü Türk Milli Takım koçuna emanet eden, bu sezon kadrosuna 2 milli oyuncumuzu katan ve Türk halkı ile ilişkileri çok iyi olan bir kulüp. Panathinaikos'un Atina'daki en büyük taraftar grubu Gate-13 de telefonla arayarak bizzat özürlerini iletti ve bu pankartın sadece bir grup Kıbrıs Rumları tarafından habersiz açıldığını iletti." ifadelerini kullandı.