ABD eski Başkanı Donald Trump, Başkan Joe Biden'ın, Pensilvanya'daki başarısız suikast girişiminin ardından ülkeyi birleştirmeye çalışmanın bir işareti olarak, Adalet Bakanlığı'nı eski başkana karşı açılan iki davayı sona erdirmeye ikna edebileceğini öne sürdü.

Bu haftaki Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi için Milwaukee, Wisconsin'e giden Trump, Pazar günü New York Post'tan Michael Goodwin ve Washington Examiner'dan Michael York ile 30 dakikadan fazla konuştu.

İran'dan Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklama İran'dan Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklama

Röportaj, silahlı saldırı ve önümüzdeki 2024 başkanlık kampanyasına odaklandı.

Goodwin, Trump'ın iki başkan adayı arasındaki kampanyanın ileriye dönük olarak daha medeni olabileceğini belirttiğini yazdı. Mevcut ve önceki başkan Cumartesi gecesi Trump'ın "iyi" dediği bir sohbette konuştu ve Biden'ın "çok iyi" olduğunu ekledi.

Goodwin, Post'taki köşesinde, "Trump ayrıca, Biden'ın Adalet Bakanlığı'na Trump'a yönelik iki davanın düşürülmesi emrini vereceğini 'duyduğumuzu' da söyledi." diye yazdı. Ancak "Şu ana kadar buna dair kamuya açık bir işaret yok" dedi.

Biden'ın Adalet Bakanlığı, Trump'ı biri 6 Ocak 2021 ve 2020 seçim sonuçlarıyla ilgili, diğeri ise eski başkanın gizli belgeleri kötüye kullanmakla suçlandığı iki davayla yargılıyor.

Trump ayrıca iki muhabire, Cumhuriyetçilerin Ulusal Konvansiyonu için yaptığı orijinal konuşmasını çöpe attığını ve Cumartesi günü kendisine yönelik suikast girişiminin ardından birliğe odaklanmak için yeniden yazdığını söyledi.

"Perşembe günü yapacağım konuşma heyecan verici olacaktı" dedi. "Bu olmasaydı, Başkan Joe Biden'ın politikalarını hedef alan en inanılmaz konuşmalardan biri olurdu". "Dürüst olmak gerekirse, şimdi tamamen farklı bir konuşma olacak."

İlk birkaç ön seçimi kazandığından bu yana GOP'un olası başkan adayı olan Trump, Perşembe gecesi resmi aday olacak.