DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, bir süredir konuşulan Gelecek Partisi'yle birleşme iddialarını doğruladı.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sabah programına konuk olan Babacan, "Beraberce güçlü bir alternatif oluşturmanın çok faydalı olacağına inanıyoruz. Mesela Gelecek Partisi ile birleşme için görüşme trafiğimiz var şu anda. Ya da iki partinin birleşmesinin ötesinde, farklı partilerden milletvekillerini de dahil ederek çok daha yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz. Farklı farklı yerlerdeki merkez sağ arayışındaki insanlarla da irtibattayız. Birlik ve beraberlik zamanı. Gelin, daha büyük bir birliktelikle bu ülkenin sorunlarını çözmek için hep beraber gayret edelim" diye konuştu.

Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi

Gelecek ve DEVA partileri tek parti çatısı altında birleşmek için uzun süredir yürüttükleri müzakerelerden sonuç alamamıştı. İki parti arasındaki müzakerenin süreceği Babacan'ın açıklamalarıyla kesinleşmiş oldu.

14 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra Gelecek Partisi 10, DEVA Partisi 15 milletvekili çıkarmıştı.

GENEL BAŞKAN KİM OLACAK?

DEVA çatısı altında ve Ali Babacan’ın genel başkanlığında birleşmeyi kabul eden Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun, bunun karşılığında kendisinin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmek istediği iddialar arasında. Babacan katıldığı programda "Merkez sağın bundan sonraki adresi DEVA Partisi’dir" dedi.