Siyonist terörün 7 Ekim'den bu yana şiddetlenrek artan saldırılarında 271. gününde.

Sistemli bir soykırım politikası yürüten Siyonizm, abluka altında tuttuğu Gazze'de insani yardım girişine ve barınma, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına izin vermezken; öğrencilerin eğitim haklarını da gasbetti. Bu sene Gazze'deki hiçbir üniversite mezun veremezken;  39 bin üniversite öğrencisi namzedi genç ise üniversiteye giriş sınavına giremedi.

Harvard'dan Manchester Üniversitesine, Berlin’deki Freie Üniversitesinden Türkiye'deki üniversitelere birçok eğitim kurumunda öğrenciler Filistin direnişi için prostestolar düzenledi.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1.likle tamamlayan Hasan Yacı da mezuniyetini eğitim hakkı Siyonist terörce gasbedilen Filistinli öğrencilere adayarak protestolara katıldı.

Aldığı ödülü üniversiteler yıkılmış ve mezun olma şansları ellerinden alınmış olan Gazzeli arkadaşlarına ithaf eden Yacı, "Hukukçunun gözleri karar verirken bağlıdır, adaletsizlik vuku bulurken değil. Ben de bu görevimi bugün en azından sözlerimle hukuksuzluğa, haksızlığa karşı olduğunu haykırarak belirtmek ve yerine getirmek zorundayım. Gazze’de bir soykırım işleniyor." dedi.

Yacı, sözlerine şu şekilde devam etti:

"YÜZ BİNLERCE FİLİSTİNLİ BİR SAYIDAN İBARET DEĞİLDİR"

DGS adaylarının eğitim bilgilerini kontrol süreci başladı DGS adaylarının eğitim bilgilerini kontrol süreci başladı

Bütün dünyanın gözü 7 Ekim'den bugüne yüz binlerce insan katledildi. Hâlâ çoluk çocuk kadın sivil gazeteci ve nice insan yeryüzündeki en gelişmiş silahlarına öldürülmeye devam ediyor. Soykırım tehlikesiyle karşı karşıya olan yüz binlerce Filistinli bir sayıdan ibaret değildir. 6 yaşındaki kız çocuğu Hind Recep bir sayıdan daha fazlası. Yüz binler arasında bir sayı olması onun üzerine tam 355 kere ateş açıldı gerçeğini değiştirmiyor.

"UAD'IN KARARLARININ AYAKLAR ALTINA ALINMASINI REDDEDİYORUM"

Uluslararası Adalet Divanının kararlarının ayaklar altına alınmasını; uluslararası hukuka dair, insanlığa dair bildiğimiz bütün değerleri, bütün normların hiçe sayılmasını reddediyorum. Bugün almış olduğum bu ödülü üniversiteleri yıkılmış ve mezun olma şansları ellerinden alınmış olan Gazzeli arkadaşlarıma ithaf ediyorum.