Eğer iPhone'unuzu uyurken şarj ediyorsanız, Apple'ın bu kötü alışkanlığınızı derhal bırakmanızı istediğini bilmeniz gerekiyor.

Apple tarafından yayınlanan uyarıda, uyurken iPhone'u şarja takmanın zararları peş peşe sıralandı.

Günlük kullanımın yüksek olması nedeniyle, bazı kişiler iPhone'larını uyurken şarj etmeyi tercih edebiliyor.

Ancak Apple, bunu yapan iPhone kullanıcılarına karşı bir uyarı yayınladı ve insanları 'sağduyularını kullanmaya' çağırdı.

Apple web sitesindeki 'iPhone için önemli güvenlik bilgileri' notunda şirket, cep telefonu kullanıcılarının 'şarj kablosu bir güç kaynağına bağlıyken, şarj kablosu ile uzun süreli cilt temasından kaçınmaları' gerektiğini belirtiyor.

Bunun sebebi ise, 'uyku aşamasına geçtiğinizde şarjda olan telefonunuzun fiziksel yaralanma veya rahatsızlığa neden olabileceği' şeklinde açıklanıyor.

Ayrıca Apple, şarj kablosunun üzerinde uyunmaması veya oturulmaması konusunda kullanıcıları uyarırken, 'sıcak yüzeylerle uzun süre sürekli temasın rahatsızlığa veya yaralanmaya neden olabileceğini' de belirtiyor.

Her şey tamam! e-imza sonrası e-mühür geliyor Her şey tamam! e-imza sonrası e-mühür geliyor

Apple, notta, "Cihaz çalışırken veya bir güç kaynağına uzun süre bağlıyken cildinizin cihazla, güç adaptörüyle veya kablosuz şarj cihazıyla temas ettiği durumlardan kaçınmak için sağduyunuzu kullanın" uyarısında bulunuyor.

"iPhone'unuzu, güç adaptörünü ve herhangi bir kablosuz şarj cihazını kullanırken veya şarj ederken iyi havalandırılan bir alanda tutun. Vücudunuzdaki ısıyı algılama yeteneğinizi etkileyen fiziksel bir rahatsızlığınız varsa özellikle dikkatli olun."

Bu uyarılar herkes tarafından bilinmesine rağmen, birçok insan hala telefonları şarjdayken uykuya dalmayı tercih ediyor.

Apple, uyurken telefonun asla şarjda bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.