Futbol tarihinde kara bir leke: Siyasilerden UEFA'nın Merih Demiral kararına peş peşe tepki Futbol tarihinde kara bir leke: Siyasilerden UEFA'nın Merih Demiral kararına peş peşe tepki

İnegöl Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Filistin gecesi, Kültür Park Amfi Tiyatro Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gecede Erdoğan Aydın ve Gürkan Demir ezgileriyle katılımcıların kulaklarının pasını sildi. Programda ayrıca, Mavi Marmara gemisinde yer alan İnegöllüler İlyas Sağlam, Fikret Bayram ve Varol Yılmaz yaşadıkları anıları anlatarak duygusal anlar yaşattılar. Gecede gazilere plaket takdim edildi.

GAZZE İÇİN İPTAL ETTİK 

Etkinlikte konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "İçimiz acıyor. Ama hükümetimizin gayretlerini görüyoruz. Oradaki şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim inşaallah bu zulümlere dur diyecektir." dedi. Taban, ayrıca Uluslararası Festivali bu yıl Gazze'de yaşananlar nedeniyle iptal ettiklerini belirterek, "Bazı vatandaşlarımızdan iptal konusuna tepki gösterenler oldu. Pandemi dolayısıyla iptal ettiğimiz zamanlar oldu. Geçen yıl da deprem nedeniyle iptal etmiştik. Bu sene ise Gazze'de yaşananlar nedeniyle iptal kararı aldık. Bu toplum bizleri seçti. Oy verdi, el verdi. Bizlere inandı. Biz bir yıl değil beş yıl yapmasak da ölmeyiz, batmayız. Ama inşallah o kardeşlerimizi hissederiz." şeklinde konuştu. Taban, gençlere yönelik güzel programlar düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Programda konuşan İlahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi: "Eğer silahlı insansız hava araçları, tanklar, gemiler yapılmasaydı Türkiye bugün dünya sahnesinde konuşulan bir ülke olmayacaktı. Bazı şeyleri burada söyleyemiyorum. 2-3 sene içerisinde onları da tamamladığımızda Türkiye’nin önünü alabilene aşk olsun. Geliyoruz, geliyoruz. Filistin’den kazımaya geliyoruz. Müjdeler olsun, müjdeler olsun. Roma merkezli karanlık dünya yıkılacak, vallahi İstanbul merkezli aydınlık dünyayı birlikte kuracağız ve inşallah Allah’ın izniyle Filistin artık hür bir devlet olacak. Bu sözümü unutmayın, Türkiye İsrail’in Azraili olacak ve inşallah İsrail siyonistlerine Kudüs başkent değil tam bir kabir olacak. O günler o kadar yakın ki... İşte İsrail bilmeden o zulmü arttırdı, şimdi elhamdülillah İsrail’de Tel Aviv sokakları yanıyor. Onlar Filistin’in acıdığı için değil, o Yahudiler Netanyahu’ya yazık olsun. Dünya arkandaydı yenildin, mağlup oldun diye protesto ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Birliğimiz devam ettiği sürece Kürtçülük, Türkçülük, Arapçılık yapmadan bu Ümmet tek Ümmet’tir, Müslümanlar kardeştir. Dedikçe bizi önleyecek hiçbir güç olmadığına inanıyorum. Bu duygularla hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Zafer yakındır, zafer inananlarındır."