2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleyen Sinan Oğan, katıldığı canlı yayında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve üç bakanlık teklifi iddiası

Oğan, o dönem Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, eski CHP liderinin kendisini desteklemesi halinde Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve üç bakanlık teklif ettiğini söyledi.

"Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım"

tv100’de konuşan Sinan Oğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 3 Bakanlık teklif etti. Ama ben ‘Önceliğim bu değil’ dedim. Arkadaşlar istediğiniz kadar linçleyin, eleştirin ama önce bir dinleyin. Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım, kimse kusura bakmasın." demişti.

Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi

Kılıçdaroğlu’ndan, Oğan’ın açıklamalarına çok sert yanıt geldi. X hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, Oğan’ın iddiasını yalanlayarak açıklamalarda bulundu.

"Sana boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem"

Kılıçdaroğlu, Oğan’a "Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Sen domuz bağcı teröristlerin ortağı, para düşkünü bir siyaset tüccarı, Türkiye'nin batması ve parçalanması için kurulan plana sadık bir BOP ajanısın." ifadelerini kullandı.

"Vatanın geleceğini kaç dolara sattın"

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'a yönelik açıklamalarında şunları söyledi:

Senin beklentin başkaymış… Sen bekâcı değil, paracıymışsın… Azerbaycan televizyonuna verdiğin röportajda, çiftliğini 1,5 milyon dolara bile satmayacağını söylüyorsun. Peki, vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın? Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı. Ben yönetmiş olsam; mülteciler evine dönmüş, milletin konut sorunu çözülmüş, gençler araba alabilir hale gelmişti.

"Nedamet getir"

Ümit Özdağ'dan Akşener'in yeni saç modeliyle ilgili açıklama Ümit Özdağ'dan Akşener'in yeni saç modeliyle ilgili açıklama

Bugün Rus'un, İngiliz'in, Avrupalıların ve Arapların tapusuna verdiğiniz sahillerimiz ve tatil bölgelerimiz milletimizin olacak, şu güzel yaz aylarında bütün milletimiz tatilini yapacaktı. 14 Mayıs akşamı efendini aramışsın. Ona ilk turda yüzde 49,5'da bırakın yüzde 50'ye tamamlamayın demişsin. Sanma o yaptıklarınız , o aldıklarınız yanınıza kalacak. Nedamet getir! Seçimlerde bu milletin geleceği ile nasıl oynadınız anlat. Sözüm ona milliyetçiymiş.

"Kurulan hain planın sadık yamağısın"

Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın. Hadi yüreğin yeter, efendilerinden izin alabilirsen; yarın Sinan Ateş davasına gel, katledilen milliyetçi bir vatan evladının hakkına sahip çık, göreyim yüreğin kaç okka… Hepinizin milliyetçiliği, benim vatan sevgimin zekatı kadar yoktur. Sizin benden tek fazlanız; tapularınız ve banka hesaplarınızdır. Ama şüphen olmasın kurduğunuz planı başınıza geçireceğim.