Avrupa-Akdeniz Gözlemevi cuma günü yaptığı açıklamada, saha ekibinin yaşlı bir anne, üçü kız ve bir yaşından büyük olmayan bir torunu da dahil olmak üzere dört çocuktan oluşan sivil bir aileye karşı karmaşık, tam teşekküllü bir savaş suçunu belgelediğini beyan etti.

27 Haziran Perşembe akşamı, Gazze şehrinin doğusundaki Shujaiya semtinde evlerine gerçekleştirilen baskın esnasında evlerine doğrudan bomba atmak ve silah kullanmak şeklinde dışarıya çıkarılan aile daha sonra gözaltına alındı.

Kassam Tugayları duyurdu: 14 İsrail askerini hedef aldık Kassam Tugayları duyurdu: 14 İsrail askerini hedef aldık

.Filistin Diplomasi Merkezinin aktardığına göre; çatışmaların yoğun olduğu bir bölgede İsrail tanklarının içinde ve yakınında üç saatten fazla yaralı bir halde canlı kalkan olarak kullanıldıktan sonra 65 yaşındaki "Safiya Hasan Musa El Cemal" adlı annenin üzerinden çocuklarının önünde tankla geçilerek şehit edildi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, daha önce de İsrail ordusunun Filistinli sivilleri İsrail tanklarının paletleri altında kasıtlı olarak canlı canlı öldürdüğü birçok olayı belgelediğini ifade etti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail ordusunun 29 Şubat'ta Gazze Şehri'nin "Zaytun" mahallesinde Filistinli Cemal Hamdi Hasan Aşur'u (62 yaşında) tutuklayıp plastik kelepçeyle bağladıktan sonra kasıtlı olarak üzerinden geçerek öldürdüğünü hatırlattı.

Zırhlı araçla üzerinden geçmeden önce sorguya tabi tutulan Cemal’in önce vücudunun alt kısmından, ardından üst yarısından geçildiği ortaya çıktı.

16 Aralık 2023'te Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail tanklarının ve buldozerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia'daki Kamal Adwan Hastanesi'nin avlusunda çadırlarında yerinden edilmiş insanların üzerinden geçip onları ezdiğini ve bunun çok sayıda kişinin ölümüne yol açtığını belgeledi.

Yaralıların yanı sıra şehitlerin cenazeleri meydanın bir tarafındaki mezarlara gömüldü.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, tüm bu vahşetin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri insan vasfından çıkarma zihniyeti ve dolayısıyla onlara karşı işlenen acımasız ve tehlikeli suçları meşrulaştırma ve normalleştirme bağlamında gerçekleştiğini vurguladı.

Tank paletleri altında ezmek kaydıyla gerçekleşen cinayetler, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri insanlığına, canına, acısına ve onuruna bakmaksızın öldürmek için kullandığı yöntemlerden birini oluşturuyor.