ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında

İlahiyatçı hatip Şevki Yılmaz, Kerbela'yı ve hadisenin tarihi süreçteki okumalarını konu ettiği makalesinde, Kerbela olayını tarih sahnesinde Müslümanların muhatabı olduğu zulümler çerçevesinde yorumladı.

Ayrıca; Kerbelâ'nın tarihi gerçeklerini yok sayan, hadiseyi tahrif ederek istismar eden Esad gibi 'yezidlere' karşı da uyarılarda bulundu:

Kerbelâ İstismarcıları günümüz Yemen’i, Lübnan’ı Esad gibi Yezidileri eliyle Haçlı İşgal Kuvvetlerini çiçeklerle karşıladıkları Suriye’yi, Irak’ı, da tam bir kan gölüne yani Kerbelâ’ya çevirdiler!

Ayrıca bu münkir istismarcıların İlahi mesaja aykırı davrandığı belirten Yılmaz, "Kerbelâ katillerinin hiçbiriyle, kardeş, akraba olmamasına rağmen hatta olsa bile ‘’Birinin suçu bir başkasına yüklenemez !” (Fatır S.18) İlahi hükmüne rağmen Kerbelâ Şehidleri’nin kısas ve intikamının asırlardır Ehl-i Sünnet Müslümanlarından almaya devam etmek tam bir ihanet ve tam bir fitne belâsı değil midir?" dedi.

Siyon-Haç ittifakının söz konusu tehlikeyle Müslüman ülkeleri hedef aldığını belirten Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

Kerbelâ belâsını istismar eden bu nifak ve gaflet ehli halkı müslüman ülkeleri bölüp parçalayıp yutmak için mücadele eden Siyon-Haç şer ittifakının kirli emellerine asırlardır çanak tutmaya devam ediyor!

İstismarcıların riyakar tavırlarına ise şu sözlerle dikkat çekti:

Tüm hayatlarını Kerbelâ’nın mazlumları olan Ehl-i Beytimizi müdafaa için işkenceyle geçiren kırbaçlar altında can veren Ehli Sünnet Önderleri İmamı Azam, İmamı Malik ve İmamı Hanbeli’n  (Allah’ımız hepsinden Razı olsun) feci şekilde katledişlerini her sene niçin anıp; ‘’İntikam! İntikam! İntikam!’’ diye bağırıp, kendilerini zincirlerle niçin dövmüyorlar?

Demek ki mesele İmam Hz. Hüseyin (r.a) ve diğer Kerbala şehidlerini anmak değil, tam 14 asırlık Kerbelâ Matemini aldatılmış zavallı kitlelere tekrar tekrar ettirerek Mazlum Coğrafya’da Sisi, Esad vb. gibi yeni Yezidiler eliyle yeni Kerbelâlar hazırlamaktır! Ve hazırladılar ve hazırlıyorlar da!

Her Belâ Kerbelâ! Makale: Her Belâ Kerbelâ!