Kabine toplantısı, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirme azmiyle yurt içinde ve yurt dışında canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu sabah millî savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve Savunma Sanayii Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Gaziantep'te meydana gelen minibüs kazasında vefat eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

AFRİKA'DAKİ YATIRIMLAR
Son toplantımızdan bu yana özellikle dış politikada ziyaretlere ağırlık verdik. Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan'ın ziyareti, 14 yıl sonra Türkiye'ye yapılan ilk ziyaretti. Türk firmaları bugüne kadar Tanzanya'da 6,5 milyon dolar yatırım yaptı. Afrika'daki Türk yatırımlarının değeri 10 milyar doları aştı. Bugüne kadar kıtaya 50'den fazla ziyaret gerçekleştirdim. Türkiye, terör örgütlerine karşı Afrika'daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. Afrika kıtasını ziyaretlerimizde Türkçe konuşan bakanlarla, iş insanlarla, akademisyenlerle karşılaşıyoruz. Bu tablo yıllarca Afrika'nın kaynaklarını sömürmüş emperyalist güçleri rahatsız etmektedir. 

"DERTLERİ NE TÜRKİYE, NE TÜRKÇE"
Türkiye'ye yabancı öğrenci gelmesin demek ülkemiz kabuğunu kırmasın demektir. Bazı beşinci kol elemanları tarafından medyada körüklenen lümpen ırkçılığın asla iyi niyetli olmadığı açıktır. Türk ekonomisine katkı veren herkese saldıran bu başı bozuk güruh maşa olarak kullanılmaktadır. Son dönemde tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin de gerisinde aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne de Türkçe'dir. Bunlar egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Yabancı turistleri, öğrencileri, sığınmacıları nefret unsuru haline getiren bu faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz.

HAMAS KARARI SONRASI AÇIKLAMA
Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Biz dostlarımızın sayısını artırmanın peşindeyiz. Yarın Kuveyt Emiri kardeşimi ülkemizde ziyaret edeceğiz. 

Beşiktaş 29 işçi kardeşimiz göz göre göre hayatını kaybetti. İstanbul Küçükçekmece'de belediyenin bıraktığı 5 yaşındaki evladımız can verdi. Engellenebilecek insani dramları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. Hepimize sorumluluk düşüyor. İlgili bakanlıklarımız denetimlerini bundan sonra yoğunlaştıracak. Milletin yüreğine ateş düşürenler hukuk önünde hesap verecek. 1 Mayıs emek ve dayanışma gününün iş cinayetlerinin gündeme taşındığı gün olmasını beklerdim. Birkaç vicdan sahibi kuruluş dışında bu konuları konuşan olmadı. 

ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ
Bölgemizdeki savaşlar ve krizler bizi zorlasa da ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. Şubat ayında işsizlik oranımız yüzde 8,7 olarak gerçekleşti. Ancak işgücü piyasamızda bir dengesizlik oluştuğunu görüyoruz. Bundan sonra işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan beceri ve yetkinlikleri geliştirmeye odaklanacağız. 13. Çalışma Meclisi sorunların tespiti bakımından gayet faydalı oldu. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık yine başaracağız. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Verimliği artırmak ve ekonomizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız. Yılık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecektir. Konut ve araç piyasasında oluşan fiyat balonu sönmeye başlamıştır. Dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşti.

GABAR'DA PETROL ÜRETİMİMİZ 40 BİN VARİLİ GEÇTİ
Kredi derecelendirme kuruluşları da not artırımına gidiyor. Burada kritik bir hususu ifade etmek istiyorum. Türkiye ekonomide belirlediği hedeflerine daha çok üreterek daha çok ihracat yaparak varabilir. Biz zengin yeraltı kaynaklarına sahip değiliz. Petrolümüzü yeni yeni keşfetmeye ülkemiz ekonomisine kazandırmaya başladık. Gabar'da petrol üretimimiz 40 bin varili geçti.

Başörtüsü nedeniyle reddi hakim talep edilmişti! Bakanlıklar harekete geçti Başörtüsü nedeniyle reddi hakim talep edilmişti! Bakanlıklar harekete geçti

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ
Tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, yurt dışı seyahatler gibi pek çok alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Ülkemizin kaynaklarının katma değeri yüksek alanlara yönlendirilmesidir.

ÖĞRETMEN ATAMALARI
Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımız bir kez daha görüşecek ve öğretmen adaylarımızı bilgilendireceğiz. Bakanlığımız süreci yarın paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok, kısa zamanda atamayı da bakanımız açıklayacaktır.