Meral Akşener siyasete böyle veda etti! 'Başbakan olacağım' demişti... Meral Akşener siyasete böyle veda etti! 'Başbakan olacağım' demişti...

Seçim sonuçlarını Serbestiyet’e değerlendiren AK Parti kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “En büyük yetki Sayın Erdoğan’ındır. Burada sayın cumhurbaşkanının sadece bazı isimleri değiştirmek yerine bence kendi kendisiyle de bir hesaplaşması gerekiyor. Başarıyı sahiplenip başarısızlığı başkasına mal etmek doğru bir tutum olmaz” diyen Çelik, “Sayın Erdoğan’ın etrafında hasbî insanlar vardı şimdi ise hasbilik, yerini hesabiliğe bırakmış görünüyor” diye konuştu.

Mehmet Uçum

“KOMÜNİST BOZUNTUSU”

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum için de “Sarayda kanunların efendisi haline getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Ne idiği belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Bizim yaptıklarımız kaydediliyormuş. Kendini devlet yerine koyuyor. Bu yenilir, yutulur bir şey değildir. Sayın cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mehmet Çek, sosyal medya hesabından Hüseyin Çelik'e tepki gösterdi. Çek, "Devlet FETÖ`den devralınmadan evvelin bütün ahlaksız figüranları, bütün yeminli `Cumhuriyet` düşmanları hedeflerine Cumhur İttifakıyla birlikte Uçum'u koymuş. Aslında bu taraftan düzenli olarak Uçum`u, Soylu`yu, Cumhur İttifakını hedef alanlar belki bir durup `Ulan ne olduda biz şimdi bunlarla aynı taraftayız? Nasıl olduda FETÖ üzerimizde bir fikri hegemonya kurup bizi yönlendirebildi?" diye kendilerine sorabilirler." ifadelerini kullandı.