İçim yanıyor!

Kucağında şehit yavrusuyla, şeksiz şüphesiz Allah'a teslim olan babanın halis imanına şahit olurken...

İçim yanıyor!

Aciziyet ikliminde körük misali solurken... Aynalara her baktığımda, karşımda bir bedbaht bulurken...

İçim yanıyor!

Katledilen her masumun omzuma bıraktığı vebali taşımak acısını tattığım için... Her gece "Bugün de imdat eli olamadım! Bu mu istikamet üzere olmak?" sorusuyla buz tutan yatağıma yattığım için...

İçim yanıyor!

Sadece buğz edip, kaş çattığım için... Şu beden emanetini, yaşayan ölüler kervanına kattığım için... Gürleyip gürleyip bir türlü yağmayı beceremeyip, zulmün saltanatını uzattığım için...

İçim yanıyor!

Her atılan bomba göğsümde patlıyor. Her sıkılan kurşun ruhuma saplanırken, ruhsuzlardan sayılır oluşumuza akıl sır erdiremeyen başım çatlıyor!

İçim yanıyor!

Bu yangın... Korkarım kaybedenlerin listesine yazılmış olduğumuzun bir nişanesi... Yoksa ne diye gözüne ışık tutulmuş tavşanlar gibi donup kalalım? Dilleri çözen Rabbim şu katılaşmış yüreklerimizdeki bukağıyı çözmezse... Mühürlenmiş kalplerle halimiz nic'olur? Dün geçti... Bugün tereddüt... Yarın çok geç olur! Belki vardır her ibadetin kazası lakin bu izmihlalin altında kalırsak... Hesabımız... Allah bilir... Nasıl da güç olur!

İçim yanıyor!

İçim yanıyor!

Veyl olsun bize!

Gözümüzün önünde hala şeytanın avanesi müslüman kanına ekmek banıyor!

Gaspta mahir necis eller, arsız arsız mahremime uzanıyor. Uzanan bu şer elini Ya Allah deyip kırmak varken... Gafletin esiri milyarlar... Bu da gelip geçer sanıyor!

Geçmez!

Geçen bir şey varsa ne yazık ki o da bizim bezm-i elestte verdiğimiz sözden geçtiğimiz! Yoksa ne diye böyle et yığınına dönmüş olalım?

Hamasettten Allah'a sığınırım! Lakin küfrün çakma ihtişamı ve ceberrutluğu korkuya sebepse... Zaten çoktan hem bu dünyayı hem de öbür dünyayı kaybetmişiz demektir.

Ok yaydan çıkalı çok oldu. Çelik-çomak oynarken oyulacak gözlerimizi avucumuza bıraktıklarında gafletten uyanmanın ne faydası var?

Azdan az, çoktan çok gider demişler...

Azların çoklara yettiğini...

Halis kullarına Rabbimin neler nasip ettiğini bilmezden geldikçe...

Bile bile riya matkabıyla iman sandalını deldikçe...

Nusret uğramaz bize...

İçim yanıyor!

Halden dahi sayamadığım halimize...