Sözcü TV'de katıldığı programda gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Özel, yerel seçimlerde ittifak değil, iş birliği yapacaklarını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yeniden görüşeceğini belirten Özel, "Meral Ablam ile pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'İTTİFAK YOK, İŞBİRLİĞİ VAR'
Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliği ile o kelimeyi bayağı yıprattık. İttifak kelimesi artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben ‘iş birliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum.

İKİ PARTİLİ İTTİFAK
Seçim bölgelerine özel iş birlikleri yapılabilir. Bu iş birliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin iş birliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum.

YRP'nin Beykoz adayı istifa etti: Filistin konusunda kamuoyu yanıltıldı YRP'nin Beykoz adayı istifa etti: Filistin konusunda kamuoyu yanıltıldı

'KAYBETTİRECEK FORMÜLLER BİZE YAKIŞMAZ'
İş yerel seçim olduğunda bir sorumluluğumuz var hep beraber. O sorumluluk da şu: Ben kazanmazsam, sen kazanmazsan, biz kazanmazsak o kazanacak. O kim? Recep Tayyip Erdoğan.  Bu seçmen, bizim ona kaybetmemize tahammül edemez. O zaman ne yapacağız? Yerel seçimlerde iş birlikleri yapmalıyız. Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz.

'MERAL ABLAMLA ZORLUKLARI AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM'
Ben Meral Hanım’la, Sayın Genel Başkan’ımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil.