İşte Türkiye genelindeFilistin protestoları gerçekleştiren üniversiteler:

KARS

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine basın açıklamasıyla ve kurdukları çadırla destek verdi.

BİNGÖL

Bingöl'de üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü, Yaşayan Diller Topluluğu ve İlahiyat Öğrencileri Topluluğu tarafından "Gazze için pedal çeviriyoruz" sloganıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve Gazzelilere destek vermek amacıyla bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi.

YOZGAT

Yozgat'ta üniversite öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine basın açıklamasıyla destek verdi.

KARAMAN

Karaman'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için çadır nöbeti başlattı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi (HRÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine destek vermek için oturma eylemi başlattı.

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek için ABD'de Filistin dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek için ABD'de Filistin dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle desteklerini sundu. AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı organizasyonunda üniversite kampüsündeki DÜ Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi ününde toplanan öğrenciler Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne kadar yürüdü.

ELAZIĞ

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle destek verdi.

BOLU

Bolu'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına "sessiz yürüyüş"le tepki gösterdi. Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (BAİBÜ) Gölköy yerleşkesindeki Ali Ericek Uygulama Camisi önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, tabut ve kefenlenmiş bebek maketleri ile Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice "Refah Sınır Kapısı açılsın", "Yaşasın Filistin direnişi", "Katil İsrail, Filistin'den defol" yazılı pankartlar taşıdı.

KAYSERİ

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci Yemekhanesi önünde bir araya gelen, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu öğrenciler ile akademisyenler, düzenledikleri yürüyüş ile Filistin'e saldırılarına devam eden İsrail'i protesto etti.

AYDIN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları ve "Filistin'de katliam var, "Müslüman zulme boyun eğmez" ve "Kampüsten direnişe selam" yazılı dövizlerle slogan atarak yemekhane binasına kadar yürüdü.

KONYA

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle destek oldu. AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı organizasyonunda üniversite kampüsünde, Alaaddin Köşkü önünde toplanan kalabalık, Kampüs Camisi'ne kadar yürüdü. "Her yer Filistin her yer Gazze", "Su yok, elektrik yok, vicdan yok", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Filistin'de katilin parmak izi İsrail" pankartları taşıyan öğrenciler, İsrail aleyhine slogan attı.

MARDİN

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek olmak ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

SAKARYA

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Esentepe Kampüsü'ndeki kafe önünde toplanan Üniversiteli Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu (ÜNİAK) üyeleri, Filistin bayrakları ve "İsrail savaş suçlusudur", "Özgür Filistin", "Filistin'de katliam var" yazılı dövizlerle Hukuk Fakültesi önüne kadar yürüdü. SAÜ ÜNİAK üyesi Feyza Ergürbüz, basın açıklamasını İngilizce okudu.

İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ

Ege Üniversitesinde bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve aynı amaçla ABD ile Avrupa'daki üniversitelerde yapılan eylemlere destek vermek amacıyla toplandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), AK Parti İl Gençlik Kollarının üniversite birimince Gazze'ye destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde toplananlar, İsrail aleyhine slogan attı. Öğrenciler, "Çocuklardan ve adaletten yanayız", "Filistin'de katilin parmak izi İsrail", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Filistin'de katliam var" yazılı döviz ve pankartlarla ÖSEM önünden yerleşkenin girişine kadar yürüyüş yaptı.

ERZURUM

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle destek verdi. Kampuste ağaçlara Filisntin bayrakları asılarak boykot çağrısında bulunuldu.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da bir grup üniversite öğrencisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek olmak ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı'nda yeni atama! 3 isim Bakan Fidan'ın yardımcısı oldu Dışişleri Bakanlığı'nda yeni atama! 3 isim Bakan Fidan'ın yardımcısı oldu