Uzun zamandır tartışmaların odağında olan milli eğitim müfredatı Ve ders kitaplarının milli ve manevi değerlerimize aykırı içeriği, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in milli ve manevi değerlerimize uygun müfredat hazırlama müjdesinden sonra ciddi anlamda umut oluşturmuştu. 

Gelen bilgilere göre bir klik bu müfredata taş koymaya çalışıyor! Kim bunlar?

Milli Eğitim Bakanlığı, üzerinde titizlikle çalıştığı yerli ve milli müfredat programını hazırlamaya başladı! Ama işler umulduğu gibi gitmiyor mu?

Muhafazakâr kesimin akademisyen, uzman ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından sürekli dile getirilen ve bakanlığa basın ve medya yoluyla çeşitli çağrılarda bulunmalarına sebep olan "milli ve manevi değerlere duyarlı uzmanların müfredat hazırlamada görev verilmesi" konusunun ne kadar önemli olduğu bu günlerde daha da dikkat çekiyor.

MİLLİ VE YERLİ MÜFREDATA DİRENENLER VE TAŞ KOYANLAR MI VAR?

Milli ve Manevi değerlerin müfredata konulması konusunda Bakanlık içerisinde ciddi bir direnç gösteren bir ekibin varlığı, Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere, sol basın ve medyaya sızdırılan müfredat içeriği ile kendini gösterdi. 

Hatta o kadar ileri gittiler ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarına rağmen milli ve manevi değerlerin bulunduğu müfredata karşı duracakları röportajları dahi verdiler. Peki, bu cesareti nerden, kimden alıyorlar?

Bu kadar dini ve milli-manevi değere karşı olan komisyon üyelerini kim, neden komisyona aldı? 

Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu

Bakanlık özveri ile müfredat için çalışırken alt kademede yer alan bir takım bürokratların bu tür kritik konuları sümen altı ettiği iddiaları ise gelen bilgiler arasında? Bakanlık talimatlarını yavaşlattıkları ya da hiç yapmadıkları, göstermelik bazı çalışmalar yapıp, yapmış gibi gösterdikleri iddia edilirken müfredata milli ve manevi değerlerin girişini ciddi şekilde engelledikleri yönünde iddialar söz konusu.

Haber merkezimize ulaşan bazı duyumlara göre, müfredattan sorumlu bazı bürokratlar; bir kısım komisyon üyeleriyle birlikte hareket edip gerek bakanlığın ve gerekse Talim Terbiye Kurulu'nun düzeltme ve tavsiyelerini engellemeye çalışıyor, milli ve manevi değerlerin müfredata girmesini engellemek için ciddi direnç gösteriyor.  Çoğu sol tandanslı bazı komisyon üyesi akademisyenler, alt kademe bürokratlar ile birlikte hükümetin "Türkiye Yüzyılı Milli Müfredat Programı" söylem ve müjdesinin yerli ve milli olmasını engellemek için var gücüyle çalıştıkları, gerekli düzenleme ve düzeltmeleri engelledikleri de merkezimize ulaşan bilgiler arasında. Yine bu engelci grubun uzun zamandır bu komisyonlarda olduğu ve toplumu temsil etmeyen ideolojik öğretmen ve akademisyenlerden meydana geldiği iddia ediliyor.

KOMİSYON ÇALIŞANLARI VE BÜROKRATLAR MUTLAKA DENETLENMELİ

Özellikle yerli, milli ve manevi değerlerin müfredata girmesini engelleyen komisyonlar arasında Fizik Komisyonu, Coğrafya Komisyonu, Okuryazarlık becerilerini hazırlayan komisyon, Sosyal Duygusal Becerileri hazırlayan komisyonlar ise başta geliyor. 

Bu komisyonlar yerli ve milli literatürde ne varsa engel olup kendi ideolojilerini batı sekülerizmi ve bilimi adı altında dayatarak bakanlığın ve Talim Terbiye Kurulu'nun tavsiyelerini yok saymaya ve 
Milli ve manevi değerler için "bilimsel değil" deyip engellemeye devam ettikleri iddia ediliyor.

Uzmanlar ise hükümetin yerli milli ve manevi değerleri referans alan müfredat programının sağlıklı bir şekilde oluşması ve yayınlanması için komisyonlardaki çalışanları ve bürokratların mutlaka denetlemeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Habervakti olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.