Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temasları kapsamında Katar'ı ziyaret etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fidan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Bakan Fidan, Katar'da mevkidaşı Al Sani ile düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Fidan'ın açıklamaları;

Gündemimizdeki en önemli konu Gazze'de devam eden savaş. Gazzelilerin yurtlarından sökülüp atılmasına razı olmayacağız. Gazze'de toplu cezalandırmaya dönen saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Ateşkes ilan edilmeli yardımlar için koridor kurulmalı. Kınama ile eleştirmek ile bir yere varılmayacağını görüyoruz. Artık somut adımlar için harekete geçme zamanı geldi. Çözümün yegane yolu bağımsız Filistin devletinin hayata geçirilmesi ile mümkündür. işte bu nedenle biz somut bir öneri olarak garantörlük mekanizmasını gündeme getirdik. Bölgemiz dönüm noktasında. İçinde bulunduğumuz konjektürde ya daha büyük bir savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz.

Kimileri bu yangına körükle gidiyor. Mevcut durumu önleyemezsek tüm dünya daha kötü bir yere gidecek. İsrail senelerdir kınamalara kulak tıkamayı, bildiğini okumaya devam ediyor. Artık somut adımlar için harekete geçme zamanıdır. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır.

Filistinli kardeşlerimizin çocuk, hasta, yaşlı demeden okullarda, hastane ve camilerde bile hedef alınması insanlığa karşı işlenen bir suç niteliğindedir.

Katar insanı durum bağlamında şimdiye kadar yapıcı ve fedakar bir rol üstlendi. Katarlı kardeşlerimizin çabaları her türlü takdire şayandır. Bugünkü görüşmelerimiz bu bağlamda çok faydalı oldu.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani'nin açıklamaları;

Türk halkını Yahudi düşmanlığıyla suçlan Yılmaz Özdil'e sert tepki Türk halkını Yahudi düşmanlığıyla suçlan Yılmaz Özdil'e sert tepki

İsrail-Filistin çatışmasında Uluslararası hukukun ihlaline karışan tüm taraflar hesap vermeli.

Türkiye'nin Filistin halkının haklarını destekleyen duruşunu takdir ediyoruz.