Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki başarısız ayaklanmasının ardından Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in St. Petersburg’daki malikesine baskın düzenletti.

Kremlin yanlısı İzvestia gazetesi, 24 Haziran'da Prigozhin'in Belarus'ta sürgündeyken malikanesini arayan silahlı görevlilerin fotoğraf ve videolarını yayınladı.

DÜŞMANLARININ KESİK BAŞLARINI ÇERÇEVELETTİ
Polisler, Prigozhin’in evinde çok sayıda silahın yanı sıra altın külçeleri, doldurulmuş bir timsah ve askeri liderin düşmanlarının kopmuş kafalarına ait olduğu iddia edilen çerçeveli bir fotoğraf buldu.

PERUK DOLABI VAR
Baskının görüntülerinde ayrıca griden kahverengiye değişen stil ve renklerde birçok farklı peruk içeren büyük bir dolap da yer aldı.

Prigozhin'in çeşitli kılık değiştirmelerin bir parçası olarak peruk taktığını gösteren çok sayıda fotoğraf, devlet destekli Rus Telegram kanallarına sızdırıldı. 

       

Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var

Ancak, Prigozhin'in destekçileri, Wagner'in Rusya'nın askeri istihbarat servisi GRU ile bağları göz önüne alındığında, oligarkın bir devlet ajanı gibi hareket ettiğini ileri sürerek, görüntülerin sızdırılmasının Rusya'nın katı ulusal güvenlik yasalarını ihlal edebileceğini belirrti.  Milyarder Prigozhin'in, Putin'in çıkarlarını ilerletmek ve Wagner güçlerini konuşlandırmak için Afrika ve Orta Doğu'da kılık değiştirdiği iddia edildi.

OLDUKÇA LÜKS BİR MALİKANESİ VAR
Öte yandan, Wagner liderinin malikanesinde saunadan spaya, spor salonundan dev bir yemek odasına oldukça lüks imkanlar bulunuyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e son yılların en büyük tehdidini oluşturan olayda Wagner lideri Yevgeny Prigozhin, bir Wagner kampına yönelik Rus askeri saldırısına yanıt olarak iki Rus kentindeki askeri tesislerin kontrolünü ele geçirerek güçlerini Rusya'nın başkentine doğru yürütmüştü.

Kriz, ancak Lukaşenko'nun Prigozhin'in Belarus'a taşınmasını öngören bir anlaşmaya aracılık etmesiyle yatıştırılabildi. Aynı anlaşmanın bir parçası olarak Wagner birliklerine Rus ordusuna ya da kolluk kuvvetlerine kaydolma, ailelerinin ve arkadaşlarının yanına dönme ya da Belarus'a gitme seçenekleri sunuldu.