Uşak Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Filistin Davamız ve Kudüs' paneline Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Kudüs Mühmandarı ve Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz konuşmacı olarak katıldı.

GC_2fsEWsAApZMg

''FİLİSTİN ÖZGÜR OLACAKTIR''

Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, ‘‘İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana, Uşak Üniversitesi olarak Filistin konusundaki hassasiyetimizi dile getiriyor, gerek basın açıklamaları gerekse de panellerle konuyu gündemde tutmayı sürdürüyoruz. Hiçbir şüpheniz olmasın ki tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz mazlum Filistin halkına yönelik güçlü desteğimiz her zaman devam edecektir.’’ dedi. Savaş,  Gazze düşerse İslam aleminin de düşeceğine dikkat çekerek, ‘‘Filistin, Gazze ve Kudüs bizim için çok önemli. Yapılan zulmün karşısında, Filistin halkının, Müslümanların yanındayız. Biz zalimin karşısındayız. Yapılanlar utanç verici. Batılıların dilleri lal, gözleri kör. Aylardır insanların üzerine bombalar yağıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz  bu yaşanan vahşetin durması için Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. İnanıyorum ki ‘Nehirden denize’ Filistin özgür olacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Uşak Milletvekili İsmail Güneş de bir açılış konuşması yaparak aylardır Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin’de ölen insanların vebalinin tüm insanlığın üzerinde olduğunu belirten Uşak Milletvekili Güneş başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizin Filistin’in yanında olduğunu aktardı. Panel moderatörü Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hikmet Gültekin, Uşak Üniversitesi olarak zulmün durması için ‘Filistin ve Kudüs’ davasını diri tutmaya devam edeceklerini belirtti.

uşak üni filistin

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak: ‘1917’den beri bölgede barışın adı hasretle anılıyor.’

Panelde konuşan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ‘Filistin Bizim Neyimiz Olur?’ başlıklı bir sunum yaptı. Konuşmasında Türklerin ve Müslümanların tarih boyunca Filistin ve Kudüs’te yaptıklarını anlatan Kızıltoprak yaklaşık 7 asır atalarımızın bölgeyi barış ve huzurla yönettiklerini söylerken 1917’den beri bölgede barışın adının hasretle anıldığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak: ‘Filistin gönül coğrafyamızın merkezinde yer alır.’

Prof. Dr. Kızıltoptak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya başbakanına söylediği ‘Bizim İsrail’e borcumuz yok. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar.’ sözünü hatırlatarak ‘Cumhurbaşkanımız o yüzden ‘sizlerin elleri kanlı’ dedi. Çünkü batı bölgeye barış değil zulüm getirmiştir. Onlar bölgeyi parçalamak istemektedirler. Barış için Hz. Ömer’e, Selahaddin Eyyubi’ye ve Türklere baksınlar. Büyük Türk Komutanları Alparslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin, Yavuz Sultan Selim’in Gazi Mustafa Kemal’in ayak izleri Filistin’dedir. Filistin gönül coğrafyamızın merkezinde yer alır. Tarih boyunca ne Türklerin ne de Müslümanların Yahudilerle bir derdi olmamıştır. Endülüs’ten kovulan Yahudilere sahip çıktığımız gibi Hitlerden kaçan Yahudilere de sahip çıkmışızdır. Biz zulme her zaman karşıyız.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasında Filistin’de yaşananların insanlığa zarar verdiğini söyleyen Kızıltoprak, “Biz Türk’üz, Müslümanız ama her şeyden önce insanız. 7 Ekim’den bu yana 20 binden fazla insanın can verdiği Filistin barışa kavuşacak. Barış için Cumhurbaşkanımız gibi yürekli liderlere ihtiyacımız var. İstiklâl Harbi’nde 7 düvele karşı duran devletimiz burada da zulme ‘dur’ diyecek. Vicdanı olan kimse bu zulme sessiz kalamaz. Kazanacaklarından eminim. Beni davet ettiğiniz için ve dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kudüs faaliyetleri ve çalışmalarıyla tanınan, uzun yıllar Kudüs-ü Şerif'de gönüllü olarak rehberlik ve mihmandarlık yapan, 2017 Şubat ayında Siyonist rejim tarafından Filistin topraklarından deport edilerek, 10 yıl giriş yasağı konan Bülent Deniz, Filistin ve Kudüs davasını ayrıntılı olarak ele aldı.

GC_2LtCWEAAiv6S

Bülent Deniz: ‘Filistinliler tünel kazarak hayatta kalmayı dedelerimiz Mehmetçikten öğrenmiştir.’

Dünden bugüne tarihi bir perspektifle, yaşanan gelişmeleri ve Kudüs'ün nasıl elimizden çıktığını tarihi örneklerle anlatan Deniz konuşmasında şunları aktardı: '107 yıldır zulme sessiz kalınıyor. İngilizler Çanakkale'de yenilince gidip Gazze'ye saldırdı ve almak için çalıştı. Orada bulunan Türk askerlerine o günün şartlarında yardımlar azaldı. Türk askerleri İngilizleri yenmek için tüneller kazdı. Filistinliler hayatta kalmak için tünel kazmayı dedelerimiz Mehmetçikten öğrendiler.’’

Filistin’den ve Kudüs’ten vazgeçmeyeceğimizi vurgulayan Bülent Deniz, “Bugün coğrafyamızda yaşanan bütün bu kötü örneklerden, aklımızı başımıza alarak ders çıkarmak zorundayız. Algı bombalarına gelmeyelim. Cenab-ı Hak Gazze direnişini bereketlendirsin. Acilen imdat eylesin ve kardeşlerimize yardım eylesin. Bizlerin eliyle zalimlerden intikam alsın, mazlumlara bizlerin eliyle nusret elini uzatsın.” açıklamasında bulundu.

Panel soruların cevaplanmasının ardından Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından panelistlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Panelin ardından Gazze’de şehit olanlar ve tüm şehitlerimiz için lokma dağıtıldı.

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

GC_2csxXgAECZjo