Metin Akpınar’ın yıllar sonra ortaya çıkan kızı Duygu Nebioğlu’nun ablası Dilara G.’nin de gazeteci Uğur Dündar’a babalık davası açması gündeme damga vurdu.

Sabah’tan Tuba Kalçık’ın haberine göre; Dilara G., Uğur Dündar’a açtığı babalık davası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dilara G., “En büyük temennim annemin bulunması. Annem Suphiye Orancı ortaya çıkarsa zaten her şey çözülecek. Annemin ailesi bizden annemizi saklıyor. Kendileri onunla sürekli görüşüyorlar ama bizim irtibata geçmemizi istemiyorlar” dedi.

‘ANNEM BANA BABAMIN UĞUR DÜNDAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Celal Şengör: Namus gibi kavramlarım yok! Celal Şengör: Namus gibi kavramlarım yok!

Uğur Dündar’a durduk yere dava açmadığını söyleyen Dilara G., şunları söyledi:

“Annemin ve o döneme şahit kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Uğur Bey’e dava açmaya karar verdim. Annem ile bir süre sevgili olmuşlar, buna şahit insanlar var. Annemin bizzat kendisi bana babamın Uğur Dündar olduğunu söyledi. Ben güçlü bir kadınım, hukuk mücadeleme devam edeceğim.

Annem baba adayı olarak Uğur Dündar dışında kimseyi de göstermedi. Beni büyüten aileyi incitmemek için bekledim dava açmayı. Ne zaman yuva kurdum, annelik duygusunu tattım, o zaman biyolojik babam için dava açmaya karar verdim.”

NE OLMUŞTU?

Geçen sene Duygu Nebioğlu, Metin Akpınar hakkında babalık davası açmıştı. Gizlilik kararı bulunan davada DNA testlerini de dikkate alan mahkeme Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’ın kızı olduğunu karara bağlamıştı.

Son olarak Duygu Nebioğlu, Günaydın’a verdiği röportajda “Ablam da benimle aynı kaderi paylaşıyor. Onun babası da medya dünyasından ünlü bir gazeteci” iddiasında bulunmuştu. Nebioğlu’nun bahsettiği gazetecinin Uğur Dündar olduğu öne sürülmüştü.

İddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Dündar, “Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve son sözü söyleyecek kurum olan Adli Tıp Kurumu DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti” demişti.

Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu, Uğur Dündar’ın açıklamalarına yanıt vermişti. Duygu Nebioğlu, Uğur Dündar’ın açıkladığı DNA testi sonucuna da itiraz edeceklerini açıklamıştı. 

Öte yandan Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu da kendisini yurda bırakan, en son 14 yıl önce görüntülü konuştuğu annesi Suphiye Orancı’yı bulmak için Müge Anlı’nın programına katılmıştı.