Tosuncuklakabıyla tanınan Mehmet Aydın, 3 Temmuz 2021'de İstanbul Havalimanı'nda uçakta gözaltına alınmıştı. 102 mağdurun şikayeti üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanan Aydın, 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevinde kalıyor.

‘GÜNÜM KİTAP OKUMAK VE DERS ÇALIŞMAKLA GEÇİYOR’

Uraz Kaygılaroğlu'nun görüntüleri tepki çekti! Parçalanmış kadın cesetleri... Uraz Kaygılaroğlu'nun görüntüleri tepki çekti! Parçalanmış kadın cesetleri...

Oda Tv'ye konuşan Aydın, hapishanede günlerine ilişkin şunları söylüyor: "29 aydır Edirne F Tipi Cezaevindeyim. İki katlı bir odaya bir ev mi demeliyim bilemiyorum. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar var. Doğu’ya bakan iyi güneş alan bir odam var. Alt kat Amerikan mutfak tarzı, salonda bir TV ve yuvarlak masa, alt katta mutfakta sadece çay, kahve bulunuyor. 100 metrekare civarı toplamda açık ve kapalı alan mevcut. Günüm kitap okumak ve ders çalışmakla geçiyor. Tabii akşamları diziler, filmler oluyor. Sabahları spor yapıyorum."

‘İLLE DE BİR İŞ YAPACAK OLURSAM BİLDİĞİM İŞİ YAPAR, E-TİCARETLE UĞRAŞIRDIM’

Cezaevinden ne zaman çıkacağını bilmediğini belirten Aydın, " En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestliğe ayrılabilirim. Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde. Daha erken çıkarsam ölmeden önce yapılacaklar listem var. 100 maddeden oluşuyor. Onları yapmak için çabalarım. Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İlle de bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım" ifadelerini kullandı.