Youtube üzerinde yayın yapan 140journos'a konuşan HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, oğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KAFALARI KARIŞTIRAN OLAYLAR SİLSİLESİ

TBMM eski başkanı Bülent Arınç'ın Habertürk'te yaptığı ve çok tartışılan açıklamalar gündemdeki yerini korurken Demirtaş'ın annesinin de yer aldığı belgesel-röportaj içerikli paylaşımda söylediği sözlerin zamanlaması da dikkat çekti. MI6 Başkanı Richard Moor'un Türkiye ziyareti ve akabinde Pompeo'nun bir takım açıklamalarının da bu sürece denk gelmesi akıllara bir çok soruyu da getirmekte.

'TENZİLE HANIM SAĞ OLSAYDI BEN ONU ŞİKAYET EDERDİM'

'Coğrafya kader' başlığı altında yayınlanan röportajda Sadiye Demirtaş, "Oğlumu götürmüş dünyanın köşesine, hiç mi merhameti yok? Müslümanlık böyle midir? Erdoğan cezaevindeydi ben dünya kadar ona ağladım. O kadar ona ağladım ki dedim, 'Cezaevindedir' Çıktıktan sonra Başbakan oldu. Çocuklar gazeteyi yere serdi, ayakkabı koyuyorlar üstüne. Nasıl kızdım, dedim, "Günahtır. Bunun fotoğrafı var üstünde" Herhalde bu da hakkını veriyor artık. Bak gittim, oğlumun yanına da gidemedim, yolda kaza yaptım. Şimdi biz bu iki yaşlı kalmışız içeride, Selahattin yok. Kim bize bakacak. Yüzde 90 şimdi ben engelliyim. Bu hakkımı kimden alır Allah. Vallahi hakkımı helal etmiyorum ona. Tenzile Hanım sağ olsaydı ben onu şikâyet ederdim, o da kabul etmezdi bunu." ifadelerini kullandı.