CHP lideri Özgür Özel yerel seçimlerin arından ilk kez açıklama yaparak  Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a konuştu.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Altılı Masa’nın hatalarından dolayı kaybedildiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

"ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIYORUM"

YRP'nin Beykoz adayı istifa etti: Filistin konusunda kamuoyu yanıltıldı YRP'nin Beykoz adayı istifa etti: Filistin konusunda kamuoyu yanıltıldı

İYİ Parti ve Meral Akşener sorusuna yorum yapmamayı tercih eden Özel, erken seçim taleplerinin olmadığını söyledi.

Erken seçim çağrısı yaparak, kendisine güvenip CHP'ye oy veren AK Partili ve MHP'li emeklileri kandırma yoluna gitmeyeceğini belirten Özel, "Ben erken seçim ve güvensizlik oyu söyleminden kaçıyorum. Sebebi de şu: Meydanlarda bir söz verdim. 'AK Partili ve MHP'li seçmen; sizden iktidara sarı kart göstermenizi istiyorum' dedim. Oradan bana bağırdılar; 'Kırmızı kart' diye. Ben de döndüm, dedim ki: 'Kırmızı kart genel seçimde olur, bu bir yerel seçim.' İnsanlar hükümeti uyarmak istiyor. Seçimi kazandıktan sonra 'Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir' dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP'lilere haksızlık yapmış olurum. Erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek. Biz değil. Bana güvenip oy veren AK Parti ve MHP'li emekliler var. Onlar genel seçim olsaydı belki oy vermeyeceklerdi. Onlara şu teminatı verdim: 'Bu bir yerel seçim. Yerel yönetici seçiyorsunuz ve iktidara yerelden denge kurun' dedim. Ertesi gün 'Gördünüz mü bak, hükümet değişmeli' dersek o seçmeni kandırmış olurum. Dürüst davranmak lazım. Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum ama her an yapılacak seçime de hazırız." ifadelerini kullandı.

MANİSA, MALATYA VE HATAY AÇIKLAMASI

Seçimlerde kazandıkları ve en çok sevindiği yerin memleketi Manisa, kaybettikleri ve üzüldüğü yerin Malatya olduğunu söyleyen Özel, Hatay için de konuştu:

"Manisa'da en son yüzde 29-30 almıştık. Dün yüzde 60'la kazandık. Manisa'da Selendi, Demirci ve Saruhanlı hariç tüm ilçeleri aldık. En çok Soma'ya seviniyorum. Her seçim millet Soma'ya söver, ben de Twitter'dan 'Yapmayın etmeyin' diye yazardım. En memnun olduğum yerler Artvin ve Marmaris. Anketlerde çok geride çıkmıştık. Son anda oralara miting koyduk. İki yerde 'CHP'ye oy atmazsanız, AK Parti kazanacak' dedim. Eskişehir ve Balıkesir, kafaya taktığım iki yerdi. Eskişehir'de İYİ Partili aday AK Parti'ye geçti ve siyasi yankesiciliğe uğradı muhalefet. Ona itiraz ediyordum. Kaybetsek kabullenemezdim. Bir de Balıkesir. Orada alacaklıydık. Ama İYİ Parti çok güçlü aday çıkardı ve aday sert kampanya yaptı. Annesinin evinin balkonundan 'Git başka yerde demlen' diye bir pankart sarkıttı mitingimde. Ona içerlemiştim. Adıyaman'a acayip sevindim. Kütahya'nın gelmesine aşırı memnun oldum. Malatya'da Veli Ağbaba'nın emeklerine üzüldüm. Yüzde 18'lik partiye yüzde 38 oy aldırdı. Hak etmişti ama iktidar son anda konsolide oldu. Çok büyük bir iş başardı. (CHP, Hatay'a itiraz edecek) Hatay'da halen çekişiyoruz. Ümidimi kesmiş değilim. (Gökhan Zan'ın aldığı 15 bin oy) Maalesef kendini de şehrini de tüketti. (CHP, Hatay'ı yaklaşık 3 bin 500 oyla kaybetmişti)"

"EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM TUNÇ SOYER"

CHP lideri, en büyük hayal kırıklığını ise, Tunç Soyer olduğunu söyledi:

"Tunç Soyer'dir en büyük hayal kırıklığım. Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay'ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. 'Kıbrıs, Amerika ve Brüksel'deki temsilcilikle birlikte Pekin ve Moskova'da şube açalım. Yurt dışı ilişkilerde iyisiniz' dedim. 'Onore oldum, çok sevindim' dedi. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım. Kimseye küskün değilim ama İzmir'de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir'de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir'i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona."