CHP Genel Başkanı Özgür Özel ana muhalefet partisinin İstanbul aday toplantısına katılmadı. Bu duruma eleştiriler sürerken Özel, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Karabağlar'daki Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen halk buluşması etkinliğine katıldı.

"TÜRKİYE'DE İTTİFAK KURAMADIK"
Gündeminde "başaramadık" dediği yerel seçimlere yönelik ittifak arayışları vardı.

Özel, "Bir büyük ittifaka ihtiyaç vardı, bir büyük iş birliğine ihtiyaç vardı. Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Kendilerince anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık" dedi.

TUNÇ SOYER KATILMADI
Karaburun'da daha önce ismi aday olarak açıklanan Nurşen Balcı yerine mevcut belediye başkanının ismi açıklandı.

Tanıtım toplantısına yeniden aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılmadı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş cevapladı: Anayasa görüşmelerinde son durum ne? TBMM Başkanı Kurtulmuş cevapladı: Anayasa görüşmelerinde son durum ne?

ADAYLIK MÜCADELESİ: OBJEKTİF KRİTERLER UYGULADIK
Özgür Özel, törenin ardından partide tepkilere ve istifalara yol açan aday belirleme sürecine ilişkin konuştu.

Özel, "Biz Tunç başkanımızı seviyoruz objektif kriterler uyguladık. Raporlarına bakıyorsunuz bir karar veriyorsunuz, 40 kişi. Bir kişi, geri kalan 39 kişi ben seçilmedim diye küserse burası parti olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını tanıtmıştır. Bundan sonra yapılacak değişim. Yeni adaylarımızın devir teslim töreninde yapacağı değişimdir" ifadelerini kullandı.