14 ve 28 Mayıs seçimlerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen muhalefet partileri seçim hezimetinin yankıları hala sürüyor.

Millet ittifakı ortaklarından peş peşe restleşmelerin ardından son olarak eski Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Özgür Özel arasında liste polemiği patlak verdi.

ÖZEL GERİ ADIM ATMIŞTI

CHP'li başkan göreve gelir gelmez 300 kişiyi işten çıkardı CHP'li başkan göreve gelir gelmez 300 kişiyi işten çıkardı

Seçim döneminde 7'li masa ortaklarına CHP listelerinden toplamda 39 milletvekili verilmesine destek çıkan Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından "39 vekil verilmesine ben çok itiraz ettim" diyerek geri adım atmıştı.

Özel'in söz konusu açıklamalarının ardından Selçuk Özdağ çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Özdağ, seçim döneminde Özel'in kendisine yaptığı teklifi ifşa etti.

ÖZGÜR ÖZEL'İN KENDİSİNE TİCARET BAKANLIĞI TEKLİF ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Seçimlerde CHP'nin Muğla listesinde dördüncü sıradan aday gösterilen Özdağ, Özel'in "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun" dediğini ileri sürdü. 

'BU DALDAKİ KUŞ, MİLLETVEKİLLİĞİ ELDEKİ KUŞ'

Böyle bir kararın Altılı Masa'daki altı lider tarafından alınması gerektiğini belirten Özdağ, "Bu daldaki kuş, milletvekilliği eldeki kuş" diye konuştu. Özdağ Özel'e, "Burada ben milletvekilliğinden başka bir şey düşünmüyorum. Hatta siz bana rezerv koyarsanız ben de bağımsız girerim" dediğini söyledi. "Böyle bir senaryoda bütün Türkiye'nin bunu konuşacağını ve ittifakın zarar göreceğini" anlattığını belirten Özdağ, sonrasında Özel'in kendisine Manisa'da beşinci sırayı önerdiğini aktardı.