Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Malazgirt Zaferi’nin 952’inci yıldönümü kutlamalarıyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bir yandan kutlamalara yoğun bir şekilde katlımın sağlanması için çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Feyat Asya, bir yandan da kutlamaların sorunsuz yapılması için de toplantılar düzenliyor. Belediye birim amirleriyle bir toplantı düzenleyen Başkan Feyat Asya, kutlamaların aksaksız bir şekilde yapılması için herkesin özverili çalışması gerektiğinin altını çizdi. 26 Ağustos’un, hem tarihimizde, hem kültürümüzde bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Başkan Asya, bununla ne kadar övünülürse övünülsün az olacağını kaydetti. Başkan Asya, “Malazgirt Zaferi etkinlikleri, 2017 yılından bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri altına alması, insanlarımızı onure ettiğini görüyoruz. Bazen, ‘etkinliği Ahlat bizden altı gitti’ söylemleri kulağımıza geliyor. Tarih Malazgirt’tir, destan Malazgirt’tedir. Ahlat da bizim kendi memleketimiz sayılır ve oranın da bir tarihi var. Bu tarih sayesinde Malazgirt ve Ahlat bütünleşmiştir. Bizim bundan gocunmak gibi bir durumumuz yok. Bizim için önemli olan Malazgirt’in 26 Ağustos’ta ve önceki günlerde yapılacak etkinliklerde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerinin gelmesinin bize katkısı, faydası, bize neler sunabileceğinin üzerine çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü kente geleceğinin altını çizen Başkan Asya, “Cuma günü Cumhurbaşkanımız Muş Sultan Alparslan Havalimanına inecektir ve Cumartesi günü Malazgirt ilçemizdeki etkinliklerin ardından yolcu edeceğiz. Şehrimizin bütün katmanlarının, bütün dinamiklerinin ortak konsensüsle Malazgirt’e gidip orada Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Muş'ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri 7 gün süreyle yasaklandı Muş'ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri 7 gün süreyle yasaklandı

Belediye olarak kentin çeşitli noktalarında Malazgirt’te ücretsiz servis kaldırılacağını dile getiren Başkan Asya, “Kutlamalara katılmak isteyen bütün vatandaşlarımızın Malazgirt’e intikali için ücretsiz servisler tahsis edilecektir. Belediye binamızın önünden, belediye otoparkında, Millet Bahçesi önünde ve eski otogar kavşağında araçlarımız kalkış yapacaktır. Ayrıca talep olması halinde mahalle aralarında da araçlarımız kaldırılacaktır” şeklinde konuştu.