Putin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) genişletilmiş toplantısında yaptığı konuşmada, Batı’nın Rusya'ya karşı saldırganlığı teşvik etmek de dahil olmak üzere çeşitli sınır ötesi radikal terörist gruplardan aktif olarak yararlandığını belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna’nın Batı’nın talimatıyla terör yöntemlerine başvurduğunu söylemiş ve şöyle konuşmuştu:

"Neo-Nazi Kiev rejiminin, yine aldığı destekle ve sıklıkla doğrudan emir üzerine, terörist yöntemlere yönelmesi doğaldır. Bunlar arasında sivillerin yaşadığı şehirlerin bombalanması, hükümet yetkililerine ve tanınmış kişilere yönelik suikast girişimleri, Rusya'daki kritik altyapı tesislerine ve çok sayıda insanın bulunduğu yerlere yönelik sabotaj ve terör saldırılarının faillerini ayartma girişimleri yer alıyor."

Bazı resmi Batılı yapıların, Rusya'da terör saldırıları olasılığına ilişkin son zamanlarda provokatif açıklamalar yaptığını ifade eden Putin, “Bütün bunlar açıkça şantaja, toplumumuzu korkutma ve istikrarsızlaştırma niyetine benziyor.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

NE OLDU?

22 Mart'ta Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi. Konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığı bildirildi. Rus basını saldırının ardından 40 ölü, 100'ün üzerinde yaralı olduğunu duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise olayla ilgili "Tüm dünya Moskova'daki saldırıyı kınamalı" açıklamasını yaptı. Bakanlık, ABD'nin terör saldırısıyla ilgili bilgisi varsa Moskova'ya iletmesi gerektiğini de ifade etti.

Stoltenberg: Rusya'nın casusluk faaliyetleri kabul edilemez Stoltenberg: Rusya'nın casusluk faaliyetleri kabul edilemez