Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi, asgari ücretli çalışan vatandaşlar Ocak ayı zam oranını merak ediyor. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile emekli zam oranlarının ne olacağı merak edilmeye başlandı. Ocak 2024’te yapılacak artış için 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı oranı kesinleşti. Peki emekli zam oranı ne oldu? En düşük emekli maaşı ne olacak?

EMEKLİLERİN ZAM ORANI BELLİ OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Eylül ayında aylık bazda yüzde 4,75, yıllık bazda ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

Bakan Şimşek'ten 'kayıt dışılıkla mücadele' mesajı Bakan Şimşek'ten 'kayıt dışılıkla mücadele' mesajı

Enflasyon oranı Temmuz ayı yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 olarak açıklanmasıyla SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 3 aylık alacakları zam oranı yüzde 25,11 oldu. Bu oran Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak.

Bir önceki maaşlar bu zam oranını dışında refah payı verilerek oluşturulmuştu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ ZAM ORANI
Memur ve memur emeklisi için üç aylık enflasyon farkı da yüzde 18 oldu. Ocak 2024 için yüzde 15'lik toplu sözleşme artışıyla birlikte üç aylık maaş artış oranı yüzde 35,73 oranına ulaştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANA EK ZAM VAR MI?
İyileştirme çalışmasının en düşük emekli maaşı üzerinde etkili olması bekleniyor. 7500 TL üzeri emekli maaşı alanlar için henüz bir açıklama gelmedi.

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN DE ENFLASYON ORANI BELİRLEYİCİ OLACAK
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında enflasyon oranlarını gündeme getiriyor. Enflasyona göre zam oranları belirleyici oluyor.