Adı ABD'nin bol vukuatlı eyaletlerinden Los Angeles isminden hareketle "Esencılıs"a çıkan Esenyurt ilçesinde sonu gelmeyen silahlı saldırı olaylarını değerlendiren Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, İstanbul Valiliğine çağrıda bulundu:

"Esencılıs" rehabilatasyona alınmalı Sayın Vali"

Esenyurt'ta bir tekel bayisinde canlı canlı kayda alınan katliam görüntüleri infial yarattı.

Bazı büyükelçilikler için yeni görev tebliğ edildi Bazı büyükelçilikler için yeni görev tebliğ edildi

Lüks cipleriyle olay yerine gelen üç kişi, tekel bayisinin içindeki gencecik çocukları tavuk boğazlar gibi soğukkanlılıkla öldürüyorlar.
Dünkü haberlerde "katliamın sebebi ortaya çıktı" diyerek alacak verecek meselesi ve küfürleşmeden bahsediliyordu. Sanki katliam bu sayılan sorunların doğal, beklenen bir sonucuymuş gibi...

Ama kabul etmeliyiz ki Esenyurt'ta atmosfer bu. Kentin arda kalanından farklı olarak burada işler böyle dönüyor, hayat biraz sert.

"ESENCILIS"TA ASAYİŞ SORUNU

Başta çarpık iç göç olmak üzere bu durumun sebepleri üzerine de saatlerce konuşabiliriz ama bunun şu an bize faydası yok. Zira ilçede yaşayan 1 milyon vatandaşın muzdarip olduğu ve tüm şehre yayılan "güvensizlik hissine" acil bir müdahale lazım.

İstanbul'un yeni bir valisi var. Davut Gül göreve geldiği günden beri giriştiği işlerle, "böyle gelmiş böyle gider" demeyen bir bürokrat olduğunu hissettirdi.

Acaba Sayın Vali gençler arasında "Esencılıs" ismiyle anılan ilçede asayişi sağlamayı da gündemine alır mı?

En azından silahsız dolaşmanın tehlikeli olmadığı İstanbul'un diğer ilçeleri gibi bir Esenyurt hayal mi?