Savaşın 16’ıncı haftasında siyonistleri zelil eden Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun zırhlı araçlarına anti tank füzeleriyle düzenlenen operasyonların görüntülerini paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde siyah giyimli bir mücahidin soğukkanlı bir şekilde İsrail tankını havaya uçurduğu anları yayınlayan Kassam, son olarak, kahverengi giyimli benzer bir mücahidin Yasin 105 füzesiyle siyonist savunma aracını vurduğu görüntüyü yayınladı.

Gazze Şeridi’nin ortasındaki Meghazi ve Bureij kamp bölgesinde kayda alınan videonun sonunda, vurulan İsrail tanklarının etrafa saçılmış parçalarından kesitler yer aldı.

İsrail’in batısındaki Tel Al-Hawa mahallesineki operasyon görüntülerinde ise, iyi kamufle olmuş Kassam mücahidlerinin, tanklara doluşmuş işgalci askerleri tek tek imha ettiği görülüyor. Vurulan İsrail ordusunun Merkava tankının cayır cayır yandığı anlar da Kassam’ın kamerasından yayınlanıyor.

KASSAM BUNU NASIL BAŞARIYOR?
Terör devleti İsrail’ın bütün gelişmiş teknolojili teçhizatına, hava gücüne, askeri yığınağına, sivil-asker ayırmaksızın yaptığı ölümcül saldırılara savaşın 117’inci gününde dahi dinç ve diri şekilde karşı koyan Kassam Tugayları, başarılı taarruzlarını kayda alıp yayınlayarak perçinliyor.

İsrail’in elektrik, su ve internet erişimini tamamen engellediği Gazze’deki yer altı tünellerinde savaş kabiliyetini koruyan Kassam Tugayları, operasyon görüntülerini bilgisayarda işleyerek resmi sosyal medya hesaplarına yüklemeyi de başarıyor.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

Gazze’de tutulan esirlerine ulaşamayan İsrail, Kassam Tugayları’nın askeri kabiliyetini yok edemediği gibi, internetin olmadığı bölgede bu videoların nasıl yayınlanabildiğine akıl erdiremiyor.

Gazze Şeridi’nin altında muazzam bir direniş ağı kuran Kassam Tugayları, zaman zaman bu tünellerin girişine İsrail askerlerini çekip bubi tuzaklarıyla hepsini havaya uçuruyor.

TÜNELLER HALA SAPASAĞLAM   
Amerika merkezli The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde 28 Ocak’ta yayınlanan bir analizde, 4 aydır süren bombardımana rağmen Kassam’ın Gazze’deki tünel sisteminin yüzde 80’inin sağlam olduğu vurgulanmıştı.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE OLMAYAN DİRENİŞ
Kassam’ın başarılı direnişine değinen İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari ise, “Han Yunus’ta yerin üstünde ve yerin altında savaşıyoruz. Bu tür bir savaş dünyanın hiçbir yerindeki diğer modern savaş alanlarına benzemiyor” demişti.