Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre; Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya bölgesinde öyle şeyler yaşanmış ki; kimileri adeta üç maymunu oynarken, sağduyulu bazı yetkililerden itiraz edenlerin arasında ise sürgün edilenler olduğu öne sürüldü.

26-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen sapkın eğlence ve aktivitelerle dolu sözde etkinliklerin yöre halkının tüm itirazlarına rağmen ''illegal'' yöntemler kullanılarak gerçekleştirildiği iddia edildi. ''Turizm'' adı altında kollanmaya çalışılan sözde etkinliklerde ortaya çıkan uygunsuz görüntülerin, yöre halkını ve kamuoyunu bezdirdiği belirtildi.

*Eşcinseller akın etti. Yayın politikamız gereği görüntüleri yayınlamıyoruz.

agartha festival 1

İLKİ 2021 YILINDA DÜZENLENMİŞ

İlk olarak 2021 yılında düzenlenen Agartha Festivali'nin üçüncüsü geçtiğimiz aylarda Ürgüp Mustafapaşa Köyü'nde gerçekleştirildi. Festivalin merkezinde yer alan izinsiz alkol tüketimi, aşırı gürültü, yasaklı madde kullanımı ve eşsincel teşhirciliğine ait içeriklerin sosyal medya hesaplarından da alenen paylaşılması bölge halkını isyan ettirdi.

agartha festival 3

GEÇEN YIL YAŞANAN REZALETLER İSYAN ETTİRMİŞTİ!

Agartha Festivali'nin geçtiğimiz yıl Mustafapaşa Köyü Saklı Vadi ve Manastır Vadisi'nde birinci dereceden sit alanlarında akşamdan ertesi gün sabah 10'a kadar sürdüğüne dikkat çekildi. Sabahlara kadar süren gürültüden köy halkı rahatsız olurken, sokaklarda alkollü ve yarı çıplak bir şekilde dolaşan insanlar köylüleri çileden çıkardı. Güvenlik zafiyetlerini de beraberinde getiren festivale tepki gösteren köylülerle sözde etkinliğe katılanlar arasında arbede yaşandığı ve olayların büyümesinin son anda engellendiği belirtildi.

agartha festival 2

YETKİLİLER 'UYGUN' GÖRMEDİ, BASKIYLA TAYİNLERİ ÇIKARTILDI! KİM BUNLAR?

2023 yılında asayiş ve güvenlik yönünden yetkililerce sözde etkinliğin 'gerçekleştirilmesinin uygun olmadığının bildirildiği' söylendi. Buna rağmen hiçbir izin alınmadan gerekli ruhsat ve belgeler olmadan geçtiğimiz aylarda festivalin gerçekleştirildiği öne sürüldü. Sit alanı içerisinde izinsiz yapılan festivale müdahale etmek isteyen yetkililerin baskı altına alındığı ve tayinlerinin çıkarıldığı da ortaya atılan iddialar arasında.

agartha fastival 4

YEREL İŞBİRLİKÇİLER DE İŞİN İÇİNDE

İlçeye 'para girişi sağlanıyor' güzellemesiyle süslenen festivalin, haksız rekabete de yol açtığı belirtildi. Bu tür kanunsuz etkinliklerin oldu bittiye getirilerek görmezden gelinmesi ve Kapadokya bölgesine yayılmaya çalışılmasının arkasında yerelde aktif bir şekilde çalışan bazı lobilerin olduğu söylentiler arasında yer aldı. 

KOMİSYON VE KURUL KARARI YERİNE SADECE BİR İMZA İLE HAREKET EDİYORLAR

Sit alanı içerisinde bulunan alanlarda yetkili kurul kararıyla ve bilimsel raporlar eşliğinde verilmesi  gereken izinlerin, sadece bir yetkilinin imzasıyla verilmesinin hukuksuz bir hareket olduğu belirtilirken, festivalin organizatörleri ise sadece bir imzayla izinlerinin olduğunu öne sürüyor.

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

agartha festival 5

FESTİVAL ÜCRETİ KİŞİ BAŞI 60 BİN-120 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR
 
26-31 Temuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ve hukuksuz olduğu öne sürülen festivale katılımın kişi başı 60-120 bin TL arasında olduğu belirtildi. Haksız kazanca da yol açtığı belirtilen festivalden elde edilen astronomik kazancın büyük bir kısmının farklı şirketler üzerinden yurt dışında toplandığı iddia edildi. Etkinliğin Ürgüp'e ve ülkemize yakışmadığı yöre halkı tarafından sık sık vurgulandı.

ORGANİZATÖRLER İDDİALARI YALANLADI

Festivalin organizatörleri tarafından haber sitemize yapılan açıklamada söz konusu iddiaların hepsinin yalan olduğu öne sürüldü.

Özel Haber-Habervakti