'Rusya ve Avrupa artık eskisi gibi olamayacak' 'Rusya ve Avrupa artık eskisi gibi olamayacak'

Hamas'ın diaspora ofisinin lideri olan Meşal, "Bu cuma, yani el-Aksa Tufanı Cuması'nda, Arap ve İslam dünyası meydanları ve sokakları doldurmalı," dedi.

İSRAİL SİVİLLERE SİLAH DAĞITIMINI HIZLANDIRDI

İsrail Güvenlik Bakanı, ülkedeki Arap azınlık ile çoğunluktaki Yahudiler arasında olası sürtüşmeler nedeniyle ruhsatlı vatandaşlara ateşli silah verilmesini hızlandırdığını söyledi.

Pazartesi günü İsrailli askerleri ve sivilleri rehin tutan Hamas militanları, Gazze'de herhangi bir uyarıda bulunmadan vurulan her ev için bir esiri infaz etmekle tehdit etti, ancak şu ana kadar bunu yaptıklarına dair hiçbir belirti gelmedi.

İSRAİLLİ BAKAN: HAREKATI BAŞLATTIK, KARADAN DA GİRECEĞİZ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Salı günü Gazze sınırı yakınındaki askerlerle konuşurken "Hamas bir değişiklik istedi ve gerçekleşecek. Gazze'de olan artık olmayacak," ifadelerini kullanarak "Taarruzu havadan başlattık, daha sonra karadan da gireceğiz. İkinci günden beri bölgeyi kontrol ediyoruz ve hücumdayız. Daha da yoğunlaşacak," dedi

Kara saldırısı, İsrail ve özellikle de Hamas'ın sıkı kontrolü altındaki dar ve yoğun nüfuslu Gazze Şeridi'nde tutulan birçok rehinenin hayatı açısından riskler taşıyor.

Washington, şu anda tam abluka altında olan Gazze'den sivillerin güvenli geçişi fikri konusunda İsrail ve Mısır ile görüştüğünü söyledi.

İsrail, 38 yıllık işgalin ardından 2005 yılında Gazze'den askerlerini geri çekti ve Hamas'ın 2007'de iktidara gelmesinden bu yana kıyı şeridini abluka altında tutuyor. Pazartesi günü sıkılaştırılan kuşatma ile artık yiyecek ve yakıt gibi hayati ürünlerin girişi de engellenecek.

LÜBNAN VE SURİYE SINIRINDAN İSRAİL'E ROKETLER ATILDI

Reuters'e konuşan üç güvenlik kaynağı, İsrail'in kuzey sınırında, güney Lübnan'dan İsrail'e doğru bir roketler ateşlendiğini ve İsrail'in buna bombardımanla karşılık verdiğini söyledi.

Suriye topraklarından fırlatılan havan toplarının İsrail'deki açık alanlara düşmesi, şiddetin daha geniş bir savaşa yol açabileceği korkusunu da artırdı.

İsrailli Yarbay Conricus, "Bu roketlerin Suriye silahlı kuvvetleri tarafından mı, var olan ve Suriye rejimi tarafından memnuniyetle karşılanan İranlı milislerden herhangi biri tarafından mı, Hizbullah ya da başka bir eylem tarafından mı atıldığını henüz bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ateşe ateşle karşılık verdiklerini belirten Conricus şu an için oradaki durumun sessiz olduğunu söyledi.