Beyaz Saray açıkladı: İsrail'den ABD'ye Refah teminatı Beyaz Saray açıkladı: İsrail'den ABD'ye Refah teminatı

İsrail'in "Haaretz" gazetesinde yer alan habere göre, Smotrich, partisinin grup toplantısındaki konuşmada Mısır'a yönelik suçlamalarda bulundu. Smotrich, Filistinlilerin sığındığı Refah kentine saldırıların devam ettirilmesi talimatı verdi.

'HAMAS'IN SİLAHLANMASI BÜYÜK ORANDA MISIR ÜZERİNDEN OLDU'
Smotrich, Kahire hükümetinin tepkisine rağmen İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarına değinerek, şunları söyledi:

"Hamas'ın silahlanması, büyük oranda Mısır üzerinden oldu. Mısırlılara, 7 Ekim'de yaşananlardan büyük sorumluluk düşüyor."

MISIR'DAN İSRAİL'E TEPKİ: SORUMSUZ VE KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Smotrich'in iddialarına dair yazılı açıklamada bulundu.

Sözcü Ebu Zeyd açıklamasında "İsrail Maliye Bakanı Smotrich'in, yalnızca öldürme ve yıkım açlığını ortaya koyan ve Gazze Şeridi'ndeki krizi kontrol altına almaya yönelik her türlü girişimi sabote eden sorumsuz ve kışkırtıcı açıklamalar yapmaya devam etmesi talihsiz bir durumdur." ifadelerini kullandı.

İddiaları reddettiklerini vurgulayan Ebu Zeyd "Mısır'ın kendi topraklarını tamamen kontrol ettiğini ve hiçbir tarafın, bu topraklardan Mısır adına bir girişimde bulunamayacağını" savundu.

NETANYAHU'YA MISIR ÇAĞRISI
İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, X hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya İsrail ve Hamas arasındaki esir takası görüşmeleri için Mısır’ın başkenti Kahire’ye temsilci göndermemesi çağrısında bulundu.

FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH'A SALDIRIN TALİMATI
Smotrich, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet( Şabak) Başkanı Ronan Bar’ın görüşmeler için Kahire’ye gönderilmesi yerine, saldırılardan kaçan Filistinlilerin sığındığı Refah kentine saldırıya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail devlet televizyonu, Gazze ve esir takasını görüşmek üzere İsrail'in Kahire'ye heyet göndermesi için Tel Aviv'de istişarelerin sürdüğünü aktarmıştı.