Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF), Türkiye'yle ilgili ortaya atılan çeşitli iddialara ve IMF'den teknik ekibin Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yapıldı.

'EYLÜL AYI SONUNDA TÜRKİYE'YE RUTİN BİR ZİYARETTE BULUNACAK'

Açıklamada, "IMF teknik ekibi, 4. madde konsültasyonuna hazırlık amacıyla Türk yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere eylül ayı sonunda Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacak" denidi.

'TÜRK YETKİLİLERDEN MALİ DESTEK TALEBİ GELMEDİ'

Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler

Ziyaretin son ekonomik gelişmeler, ekonomik görünüm ve makro finansal politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı da sunacağı belirtilen açıklamada, "IMF, Türk yetkililerden Fon'dan mali yardım talebinde bulunma niyetinde olduklarına dair herhangi bir işaret almadı" ifadesi yer aldı.

TÜRKİYE'DEN DE YALANLAMA GELMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, basına yansıyan söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Yetkililer, Türkiye'nin IMF'den destek istediği, heyetin bu nedenle ülkeye geleceği iddiasının doğru olmadığına işaret eden yetkililer, Bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını ancak heyetin, IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini kaydetmişti.