İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın son etabı olan Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının açılışına katıldı. Açılışın ardından Eminönü istasyonunda tramvaya binen İmamoğlu, yolculuk sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Aday göstermek istediğimiz arkadaşlar yeteri kadar öz güvenli davranamadılar, ateşten gömleği giydiremedik." sözlerinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, "Her şey çok güzel olacak." dedi.

Başka bir soru üzerine, tramvayın ilk etabını Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile açtıklarını anlatan İmamoğlu, bugün de CHP İstanbul İl Başkanvekili, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı ve milletvekili ile açılışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Eleştiride bulunan vatandaşa korumalardan müdahale

ELEŞTİRİDE BULUNAN VATANDAŞA İMAMOĞLU'NUN KORUMALARINDAN SALDIRI

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

Tramvay Feshane istasyonuna geldiğinde İmamoğlu ve beraberindekiler araçtan indi. İmamoğlu'nun burada vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirmesi nedeniyle tramvayın Eminönü'ne hareket etmemesi yolcuların tepkisine yol açtı.

Bir vatandaşın, "Sıcakta 5 çocukla rezil olduk, açılış yapılacaksa yapılsın, daha sonra tramvay hareket etsin." diye bağırması üzerine İmamoğlu, bu kişiyi yanına çağırdı.

Seçkin Türk isimli başka bir vatandaşın da İmamoğlu'na tepki göstermesi üzerine korumalar müdahale etti. Bu sırada darbedilen Türk, iki görevli tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

'BU KADAR REZİLLİK OLAMAZ'

Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, İmamoğlu'na ağır bir eleştiri veya hakarette bulunmadığını ileri sürerek, "Bu kadar rezillik olmaz, yazıktır, günahtır, millet trenin içerisinde kaldı. Ne hakaret var ne bir şey." dedi.

'SEN BAŞKANA NE SÖYLERSİN LAN' DİYEREK PATA KÜTE GELDİLER'

Eyüp'ten Eminönü'ne gitmek istediğini anlatan Türk, "Aracın sıcak olması ve vatandaş olarak mağdur olduğumuzdan dolayı biraz veryansın ettik. Geldik bu tarafa doğru çıktık. Ondan sonra 'Sen başkana ne söylersin lan' denilerek pata küte geldiler." diye konuştu.

Türk, gazetecilere yüzündeki ve boynundaki darp izlerini göstererek, şikayetçi olacağını söyledi.