İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB tarafından Artİstanbul Feshane'de açılan "Ortadan Başlamak" sergisine ilişkin Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican'ın suç duyurusu üzerindeki incelemesini tamamladı.

Başsavcılıkça, "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, İBB Kültür A.Ş'den bir yetkilinin ifadesine başvuruldu.

Bu kişinin ifadesinde sorumlu kişinin kendisi olmadığını söylemesi üzerine savcılık, İBB Başkanlığı Genel Sekreterliğine yazı yazarak, sergideki resimlerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yazıda, serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek ivedilikle savcılığa bildirilmesi istendi.

Valilik yasaklamıştı: İBB'den toplu ulaşım seferlerine 1 Mayıs düzenlemesi Valilik yasaklamıştı: İBB'den toplu ulaşım seferlerine 1 Mayıs düzenlemesi

İBB'nin sorumluları bildirmesinin ardından savcılığın bu isimlerin ifadesine başvurulacağı belirtildi.

İMAMOĞLU, 'TASAVVUF MÜZESİ OLACAK' DEMİŞTİ

Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği ilk yıl 'Tasavvuf Müzesi ve bölgenin ruhuna uygun etkinliklerin yapılacağı bir yer olacak' dediği Feshane'deki ilk icraatı “Ortadan Başlamak” isimli sergi olmuştu.

Sergideki dini değerlere aykırı, cami önünde dansözler, cinsel ilişki çizimleri ve çıplak heykellerin yer aldığı eserler, toplum tarafından büyük tepki çekmişti.