Dr. Halil el Hayya'nın çarpıtılan konularda ifadelerinin ne olduğu hakkında Hamas'tan açıklama geldi.

Dr.Halil El Hayya yaptığı açıklamada; 

Mısır: İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir Mısır: İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir
  • 1. Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te, başkenti Kudüs olan, Filistin dışındaki Filistinli mültecilerin geri dönüşünü garanti altına alacak, bölge ve dünya ülkeleri tarafından uluslararası kararlarla tanınacak egemen bir Filistin Devletin kabul edilebileceğini ifade etti. Ama bu Devlet nerede diye sordu?
  • 2. Hamas'ın silahsızlandırılması konusuna gelince, Direnişin silahları işgalin ve işgalcilerin varlığıyla alakalı bir durumdur. İşgal ve işgalciler var olduğu sürece silahlar da var olacaktır. İşgal sona erdiğinde Hamas'ın Mücahidleri ve silahları, işgalden sonra kurulacak olan Devletin Milli Ordusunu oluşturarak devleti korumaya ve savunmaya devam edecektir. 
  • 3. Siyonist Düşmanın Gazze'ye yönelik saldırılarında, İşgal ordusunun komutanlarının açıklamalarında dahi Kassam Tugaylarının %15 ila %20 oranında etkilendiği açıkça ifade edilmektedir.
  • 4. Hamas'ın FKÖ katılmak istediği konusunda ise,  Hamas İslami Direniş Hareketi,istisnasız bütün Filistinli Direniş Hareketlerinin FKÖ'çatısı altında toplanmasını teklif eden siyasi ve Milli bir vizyon sunmuştur. Dr Halil bu açıklamasında bu siyasi projeyi dile getirmiştir.  ifadelerine yer verildi.