Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, bir süredir Türk basınında ve Meclis'te yankı bulan 'Yahudilerin KKTC'ye olan yoğun ilgisi ve bölgedeki varlıklarını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sordu.

Rum Kesimi'nin İsrail'in Gazze saldırıları için lojistik bir merkez konumunda olmasına, burada güçlenen Yahudi varlığına ve nüfuzuna dikkat çeken Özçelik, Arz-ı Mev’ud’da toprak alımına devam etmek isteyen Yahudilerin KKTC'ye yönlendirildiğini belirtti.

İddiaların ciddi bir boyutta olduğunu kaydeden Özçelik, konuyu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sordu ve aldığı cevapları özetleyerek okurlarına aktardı:

İNCELİYORUZ
“KKTC’de kurallar bellidir. Bu kurallar dışında mülk edinilemez. Yapılan alım satımları inceliyoruz. Türk istihbaratı ile de ortak çalışıyoruz.

Bazı avukatlar aracılık ediyormuş. Gayrı resmi mülk alımı yapılıyormuş.Tapu kayıtlarına geçirilmiyormuş. Ama bazı garantiler veriliyormuş. Bütün bunları araştırıyoruz.

KAMULAŞTIRIRIZ
Böyle bir işlem tespit edersek gerekeni yaparız. Bu yasalarımıza göre suçtur. Hapis cezası vardır. Yasa dışı işlem varsa kamulaştırırız. Geleni de uçağa bindirip göndeririz.

KKTC’nin Yahudileştirilmesine…

Gizli planlara…

Asla izin vermeyiz.

Türkiye ile birlikte hareket ediyoruz. KKTC’ye zarar verecek iş yaptırmayız. Bu konuda tavrımız nettir.”

Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı

DİLİPAK 'KKTC FİİLİ BİR İŞGAL ALTINDA' DİYEREK UYARMIŞTI: GELENLER CHABAD'IN ÇOCUKLARI

Usta Yazar Dilipak, ''Biri bize gerçeği söylemiyor'' adlı makalesinde "İsrail’le “NORM”alleşme sürecine girdik, KKTC üzerinden Şabatçılarla kucaklaştık." ifadeleriyle CHABAD örgütünün KKTC'deki varlığına ve varlık amacına kendi dikkat çekmişti.

"Yılan kuyruğunu ısırdı mı?" makalesindeyse 'KKTC fiili bir işgal altında' diyerek okurlarını uyaran yazar şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dünyada olup bitenlerin farkında mısınız? Ya da ülkenizde olup bitenlerin. Unutmayın, hiç kimse dünyada olup-bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. KKTC’de neler oluyor haberiniz var mı? KKTC ilanından bu yana en büyük tehditle karşı karşıya. Fiili bir işgal altında, Gelenler Makarios’un, Grivas’ın, EOKA’nın çocukları değil, ŞABAT’ın çocukları. Hani şu 5Tepe’de ayin yapan Yahudi cemaatinin ithal çocukları. KKTC elden gidiyor haberiniz var mı? Bu durum adamın bütünüyle Yunan işgalinden daha vahim bir durum. Siz Malazgirt’te festival yapmaya devam. Ha! Biz Anadolu’ya 1071’de gelmedik, hep buradaydık!”

Dilipak CHABAD