Uzun yıllar Süper Lig’de en üst seviye hakemlik yapan ve şimdilerde yorumculuk yapan Fırat Aydınus, TV 8.5’taki programında şok bir gerçeği ortaya koydu. Fenerbahçe - Fatih Karagümrük maçı sonrası yorumlarda bulunan Fırat Aydınus, Fenerbahçe - Trabzonspor maçında hakem Zorbay Küçük’ün Osayi’nin yere atma sebebiyle kart görmediği pozisyonu tekrar gündeme getirdi.

Süper Lig’in 13. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Fatih Karagümrük’ü ağırladı. Mücadeleyi 2-1 kazanan ev sahibi ekipte Samet Akaydin’ın eline çarpan top gündeme bomba gibi düştü. Spor medyasındaki tüm yorumcuların penaltı kararında uzlaştığı Samet Akaydin’in pozisyonunda hakem Arda Kardeşler ve VAR’daki Hüseyin Göçek devam kararı verdi.

Bu pozisyonun gündeme bomba gibi düşmesi gözleri hakem yorumcularına çevirmişti. Ki o sırada Fırat Aydınus, 11. haftadaki Fenerbahçe - Trabzonspor maçının olay pozisyonunu gündeme getirdi. Bu mücadelenin son bölümünde sarı kartı bulunan Fenerbahçeli Osayi Samuel, bir pozisyonda kendisini ceza sahası içinde yere bırakmış ve kamuoyunda ikinci sarı kartın çıkmaması gündem olmuştu.   

Fırat Aydınus konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

AK Parti'den 'Ergin Ataman' açıklaması AK Parti'den 'Ergin Ataman' açıklaması

“Hugh Dallas Milli arada bir hakem semineri gerçekleştirdi. Bu seminerde Osayi’nin pozisyonu da gündeme geldi. Dallas, hakem Zorbay Küçük’e neden ikinci sarı kartı çıkartmadığını sordu. Zorbay da atmosferden etkilendiği gibi çok talihsiz bir açıklama yaptı”