Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertiler mücadeleyi 5-0 kazandı.

Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı!

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Sebastian Szymanski, 47. dakikada İrfan Kahveci, 62. dakikada Edin Dzeko, 74. dakikada Dusan Tadic ve 90+3'te Joshua King kaydetti.

Bu galibiyetle puanını 21'e yükselten Fenerbahçe liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri aldı. 7. sıradaki Çaykur Rizespor ise 11 puanda kaldı.

Perşembe günü UEFA Konferans Ligi'nde Spartak Tarnava deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe, pazar günü ligde Kasımpaşa'ya konuk olacak. Çaykur Rizespor sahasında Samsunspor'u ağırlayacak.

Galibiyet serisi 14 maça çıktı

Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde sezona başarılı giriş yapan Fenerbahçe, galibiyet serisine Çaykur Rizespor maçında da devam etti. UEFA Konferans Ligi elemelerinde Zimbru, Maribor ve Twente ile oynadığı toplam 6 maçta 6 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, grup aşamasında da Nordsjaelland’ı yendi. Süper Lig’de de Gaziantep FK, Samsunspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor ve Başakşehir’e karşı üstünlük sağlayan Kanarya, Çaykur Rizespor’u da mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 14 maçın tamamında galibiyet sevinci yaşadı.

Sebastian Szymanski, 8. golünü attı

Sarı-lacivertlilerin Polonyalı oyuncusu Szymanski, gol katkısıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Polonyalı orta saha, 3. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. Ligde Samsunspor, Antalyaspor, Başakşehir ve bugün de Rizespor filelerini havalandıran 24 yaşındaki oyuncu, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de başarılı performans göstererek 3 golle katkı sağlamıştı. Szymanski, bu sezon toplam 8 gol, 4 asist üretti.
Mücadeleye 11'de başlayan Szymanski, 77. dakikada yerini Mert Hakan Yandaş’a bıraktı.

İrfan Can Kahveci, en iyi sezon başlangıcına imza attı

Sarı-lacivertlilerin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, yeni sezonda gösterdiği gol katkısıyla dikkat çekiyor. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde attığı 4 golde takımının gruplara kalmasında önemli rol oynayan İrfan Can, Süper Lig’de de 3 gol kaydetti. İrfan Can, 47. dakikada sarı-lacivertlilerin ikinci golünü atarken, 62. dakikada Edin Dzeko’nun golünde de asist yaptı. Mücadeleye 11’de başlayan İrfan Can, 68. dakikada yerini Joshua King’e bıraktı. 28 yaşındaki futbolcu bu sezon 7 gol, 5 asist yaparak kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Fenerbahçe: 5 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Cihan Aydın, Hakan Yemişken, Deniz Caner Özaral

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel (Dk. 83 Mert Müldür), Becao (Dk. 68 Samet Akaydın), Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci (Dk. 68 King), Szymanski (Dk. 77 Mert Hakan Yandaş), Tadic, Dzeko (Dk. 77 Umut Nayir)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin (Dk. 74 Laine), Mocsi, Emirhan Topçu, Hojer (Dk. 46 Halil İbrahim Pehlivan), Mithat Pala, Shelvey, Gustavo, Varesanovic (Dk. 46 Olawoyin), Benhur Keser, Minchev (Dk. 66 Gaich)

Goller: Dk. 3 Szymanski, Dk. 47 İrfan Can Kahveci, Dk. 62 Dzeko, Dk. 75 Tadic, Dk. 90+3 King (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Muhammet Taha Şahin, Dk. 80 Shelvey, Dk. 90+2 Gaich (Çaykur Rizespor)