Teröre lanet Gazze’ye destek için yürüyüş yapanlar arasında yer alan İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege A.’nın gündeme geldiği dakikalarda X hesabından paylaşım yapan Altaylı, “Eline sağlık” demişti.

Altaylı, bir sonraki paylaşımında bozuk Türkçe ile, “İşkilli büzük dingilder deneyim son bulmuştur. Anayasal düzene karşı olanlar çıktıkları dona geri dönebilirler” şeklinde ağır ifadeler sarf etmişti.

SAVCILIK HAREKETE GEÇİNCE ÇARK ETTİ

Fatih Altaylı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “suçu ve suçluyu övme”, “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu

Bu gelişme üzerine Altaylı’dan ‘U dönüşü' geldi.

Sözlerini 2 gün sonra düzeltme yoluna giden Fatih Altaylı, “Eline sağlık diye twit attım. Sanki ben yumruk atana ‘eline sağlık’ demişim gibi bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü.  Ben kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyordum.” dedi.

Altaylı, hakkında soruşturma açılmadığını öne sürdü.

Fatih Altaylı, saldırgan provokatör hakkında yaptığı bir diğer yorumda ise, "O genç belki kolluk kuvvetlerinin görevini yerine getirmemesi sebebiyle o yumruğu atıyor" diye konuştu.

KELİME-İ TEVHİD’E KORKUNÇ İTHAM

Fatih Altaylı, sözlerinin devamında bir skandala daha imza attı.

İslam dininin ilk şartı olan kelime-i tevhidin flamalara yazılmasını “Anayasal suç” olarak lanse eden Fatih Altaylı, rezil sözler sarf etti.

Ecdadın uğruna milyonlarca şehit verdiği kelime-i tevhidi terörle eş tutan Fatih Altaylı, “hilafet bayrağı” diyerek çarpıttığı konuyla ilgili konuşmasında şu hezeyanları sıraladı:

“Sorum şu; şimdi hilafet bayrağıyla dolaşmak, anayasanın değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerine karşı açılmış bir bayraktır o hilafet bayrağı. Siz anayasanın değiştirilemez maddelerine karşı eğer bir organizasyon yapıyorsanız anayasal suç işliyorsunuz. Yani bunun PKK’nın taleplerinden hiçbir farkı yok. PKK ne kadar anayasaya aykırı bir tutum içerisinde ise bu da böyle. Diyebilirsin ki ‘PKK terör yapıyor.’ Tamam, PKK’nın terörist tarafı ayrı terörist olmayan destekçileri de var. Ve dedim ki hangisi bunun ikisi aynı suç kardeşim ikisi de anayasaya karşı gelme suçudur bunun...”