Eski bir Amerikan istihbarat yetkilisi Çarşamba günü Kongre'de yapılan dikkat çekici bir oturumda, ABD hükümetinin düşen UFO'ları toplayan ve tersine mühendislik yapmaya çalışan "on yıllarca süren" bir program yürüttüğünü söyledi.

DÜŞEN ARAÇTAN İNSAN OLMAYAN VARLIKLARIN ÇIKARILDIĞINI İDDİA ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı bir kurumda 2023 yılına kadar açıklanamayan anormal olayların (UAP) analizini yürüten David Grusch, Washington'daki Temsilciler Meclisi gözetim komitesine, uzaylı yaşamı konusunun bugüne kadarki en yüksek profilli yayını olarak düşen araçların içlerinden "insan olmayan" varlıkların bulunduğunu ve çıkarıldığını ayrıca bunların saklandığını söyledi.

YEMİNLİ İFADESİNDE UZAYLILARIN VARLIĞINI İTİRAF ETTİ

Stoltenberg: Rusya'nın casusluk faaliyetleri kabul edilemez Stoltenberg: Rusya'nın casusluk faaliyetleri kabul edilemez

Duruşma, Grusch'un Haziran ayında hükümetin uzaylı uzay araçlarını gizlice barındırdığı yönündeki iddiaları üzerine başlatıldı. Çarşamba günü Grusch bu iddiaların hepsini olmasa da bazılarını yemin altında tekrarladı.

Grusch komiteye şunları söyledi: "Resmi görevlerim sırasında, erişimime izin verilmeyen on yıllarca süren bir UAP kaza bulma ve tersine mühendislik programı hakkında bilgilendirildim."

Tüm dünyanın yoğun ilgi gösterdiği duruşmada, ABD'nin uzaylı yaşamı ve teknolojisine dair kanıtlar sakladığına dair spekülasyon ve iddialar, yüksek dozda şüphecilikle harmanlanarak sunuldu.

ABD HÜKÜMETİNİN UFO PROGRAMLARINA ERİŞİMİ ENGELLEDİĞİNİ BELİRTTİ

The Guardian'ın aktardığı bilgilere göre, Grusch 2022 yılında bir muhbirlik şikâyetinde bulundu. Hükümetteki görevinde askeri, savunma ve diğer kurumların uzaylılar ve uzaylı araçları hakkında neler bildiğini araştırmakla görevlendirildiğini söyledi, ancak gizli hükümet UFO programlarına erişiminin engellendiğini iddia etti.

Çarşamba günü konuşan Grusch, iddiaları nedeniyle "çok acımasız" bir misillemeyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Grusch, "Bu beni hem profesyonel hem de kişisel olarak yaraladı," dedi.

BİLDİKLERİNİ ANLATTIĞI İÇİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYOR

Grusch sorgulama sırasında, hükümetin UFO bilgilerini gizleme çabaları sırasında "zarar gören ya da yaralanan insanlar" hakkında bilgi sahibi olduğunu doğruladı.

Bir gözetim komitesi üyesinin "hayatından endişe edip etmediği" sorusuna Grusch. "Evet, kesinlikle." yanıtını verdi.

Grusch sözlerine şunları ekledi: "Eylemlerimin nihayetinde şeffaflığın artması yönünde olumlu bir sonuca yol açacağını umuyorum."

O zamandan beri, hükümetin UFO'larla ilgili ne tür kanıtlara sahip olduğu ya da olmadığı konusundaki entrika daha da yoğunlaştı.

TÜM FİZİK KURALLARIMIZA MEYDAN OKUYAN BİR TEKNOLOJİYE SAHİPLER

UFO soruşturmasını yürüten Tennessee'li Cumhuriyetçi kongre üyesi Tim Burchett geçtiğimiz haftalarda ABD'nin "tüm fizik kurallarımıza meydan okuyan" bir teknolojiye sahip olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu ve uzaylı araçların bizi "kömür briketine dönüştürebilecek" bir teknolojiye sahip olduğunu iddia etmişti.

Grusch, hükümetin düşen dünya dışı araçlara sahip olduğu yönündeki görüşünü yineledikten sonra kendisine "bu aracı kullanan pilotların cesetleri elimizde mi?" diye soruldu.

Grusch, "NewsNation röportajımda da açıkça belirttiğim gibi, biyolojik ilaçlar bu iyileşmelerin bazılarıyla birlikte geldi," dedi.

Grusch bu biyolojiklerin "İnsani değillerdi ve konuştuğum program hakkında doğrudan bilgi sahibi olan ve şu anda hala programda olan kişilerin değerlendirmesi de bu yöndeydi."