Televizyon programlarının ardından youtube üzerinden de izleyicisiyle buluşan başarılı programcı Bülent Deniz, eşcinsel terapisti psikolog Hüseyin Kaçın’la eşcinsellik hakkında bilinmeyenleri ve merak edilenleri konuştu. Yayınlanan röportajın ilk bölümü hayli ilgi görmüştü.

EŞCİNSELLİK HASTALIK DEĞİLDİR

Deniz’in ‘Eşcinsellik bir hastalık mıdır? sorusuna cevap veren Kaçın, ‘Eşcinsellik cinsel kimlik bunalımıdır. Eşcinsellere hasta muamelesi yaparsak, tuzağa düşeriz. Toplumun dışına iteriz. Zaten kendini dışlanmış hissediyorlar. Zaten travmalı bir hayat yaşamışlar. Eşcinsellik bir sonuçtur. Bunun sebepleri var. ’’ ifadelerini kullandı.

DEVLET HER ÇOCUĞA SAĞLIKLI EBEVEYNLER SAĞLAMAK ZORUNDA

‘’Devlet her çocuğa ruh sağlığı yerinde anne-baba sağlamak zorundadır’’ ifadelerini kullanan Kaçın, ‘’Siz devlet olarak aileyi korumazsanız geliştirmezseniz, aileyi merkeze koymazsanız toplumsal çöküş başlar. Burada tüm psikologlar sorunlar anlamında genelde anne-babaya odaklanırlar. Tamam anne-baba sorun çıkarabilir ama burada devletin hiç mi etkisi olmayacak. Çocuklarımızı 6-7 yaşında okula veriyoruz. Bir anne-baba çocuğunu devlet okuluna verdiği anda o çocuk anne-babanın değildir. Devlet bu emanetin bilincinde mi ve bu konuda hassasiyet gösteriliyor mu?’’ açıklamasında bulundu.

KAVRAMLARLA ZİHNİMİZLE OYNUYORLAR

İstanbul Sözleşmesiyle birlikte özellikle muhafazakar basında azar azar ‘iş insanı’ ve ‘bilim insanı’ gibi kavramların kullanılmaya başlandığını belirten Kaçın, ‘’Bu medeniyetinizin çöküşüdür. Peki ‘iş insanı’ ne demek? Bir iş insanı varsa bir de iş hayvanı mı var? Bilim adamı kavramı sizi neden rahatsız ediyor? Bilim kadını da diyebilirsiniz. LGBT(Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel) kavramlarını da kullanmamamız gerekiyor, sadece eşcinsel dememiz yeterli. Kelimelerle oynanarak, insanların zihni iğfal edilmeye çalışılıyor. ’’ İfadelerini kullandı.

TECAVÜZCÜ İÇE KAPANIK ÇOCUKLARI SEÇER

5 eşcinselden 2’sinin taciz veya tecavüz mağduru olduğunu belirten Kaçın, ‘’Çocuk tacizi ve tecavüzü genelde aileden, komşudan ve yakından geliyor. İçe kapanık çocuklar genelde taciz ediliyor. Tecavüzcü dışa dönük, kendini ifade edebilen, yaramaz çocuğa tecavüz edemez. Zaten onu tercih etmez. Uslu, sokağa çıkmayan, içe kapanık, oyun oynamayan çocukları tercih eder. Rastgele bir çocuk seçmez, seçerse bu hayatının hatası olur ve yakalanır.’’ İfadelerini kullandı. İşte merak edilen röportajın ikinci bölümü...

HaberVakti