Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önemli konuklar ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla bir araya geldi.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin birçok konuya değinidi.

Sabah saatlerinde gerçekleşen Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki kazaya ilişkin konuşarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı, muhtarları sevindirecek bir detaya da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya muhtarlıkları yeniden yapılandırma talimatı verdi.

İçişleri Bakanı'na talimat: Muhtarlıklar yapılandırılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum. Muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın ve valilerimizin, gerekiyorsa diğer bakanlıklarımızın görüşlerini almak suretiyle çalışmayı süratle tekemmül ettirelim.

"Muhtarlarımızın daha kaliteli hizmet vermesini sağlamayı hedefliyoruz"

Yetişirse Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında inşallah bu meseleyi çözüme kavuşturmayı arzu ediyoruz. Böylece muhtarlıklarımızın da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dinamik yapısına uygun şekilde milletimize daha iyi, daha kaliteli hizmet vermesini sağlamayı hedefliyoruz. Malum olduğu üzere biz buralara muhtar bile olamaz manşetlerini çiğneyerek geldik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devam eden açıklamalarından satır başları ise şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sürücülere uyarı geldi

Öncelikle bu sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden 10 insanımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Yaralanan 59 vatandaşımızın hastanelere sevki yapılmış, tedavilerine süratle başlanmıştır.

Kazayla ilgili soruşturma, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Sis, kar, gizli buzlanma, yağmur gibi yol ve sürüş güvenliğini tehdit eden risklerin arttığı kış mevsiminde, sürücülerimizi daha dikkatli olmaya, trafik kurallarına daha fazla riayet etmeye çağırıyorum. Yüreklere acı salmamak için lütfen hep birlikte daha sorumlu davranalım.