'Rusya ve Avrupa artık eskisi gibi olamayacak' 'Rusya ve Avrupa artık eskisi gibi olamayacak'

The Hill'in haberine göre, Esptein'ın fuhuş ağı mağdurları, FBI hakkında, 1996'dan beri söz konusu faaliyetlerden haberdar olduğu ancak bu konuda herhangi bir adım atmadığı gerekçesiyle dava açtı.

Dava dosyasında, davacıların "fuhuş ticaretine maruz kalmasına, tehdit edilmesine, istismar, tecavüz ve işkenceye uğramasına", FBI'ın ihmalinin "doğrudan ve dolaylı olarak" yol açtığı iddiası yer aldı.

Bilgileri gizli tutulan davacılar, FBI'ın elinde Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine ilişkin birçok delil bulunmasına rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmadığını ileri sürdü.

FBI'ın, elinde bulundurduğu fotoğraf, video ve diğer somut kanıtları görmezden gelerek Epstein'ın suç ortağı olduğu savunulan dava dosyasında, "Sahip oldukları protokol ve kuralların aksine, FBI uygun önlemleri alamadı ve yıllarca soruşturmaları örtbas etti" ifadesi kullanıldı.

Jeffrey Epstein olayı
En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesindeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.
Yetkililer, Epstein'ın ölüm nedenini intihar olarak açıklamış ancak aile üyeleri bunu reddederek şüphelerini dile getirmişti.
Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.