6 Kasım'da yanındaki 2 misafiriyle birlikte bir restorana giderek yemek yiyen Artvin Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral gündem olmuştu. Meral, dönerin üstüne sütlaç sipariş etmiş, kasaya geldiğinde beğenmediğini söyleyip hesabı ödememişti.

KAYMAKAMIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Artvin'de yük gemisi karaya oturdu Artvin'de yük gemisi karaya oturdu

İçişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle soruşturma başlatılan kaymakamın görev yeri değiştirildi. Hacı Kerim Meral'in görev yeri değiştirildi. Resmi gazetede yayınlanan kararname ile Erzurum'a atandı. Meral, Erzurum'un bin 550 rakımlı Karaçoban ilçesinde görevini sürdürecek.

NE OLMUŞTU?

Olay, 6 Kasım'da, öğle saatlerinde ilçe merkezinde meydana gelen olayda, yanındaki 2 misafiriyle restorana giden Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, garsona döner, ardından da sütlaç siparişi verdi.

Misafirleriyle birlikte dönerleri, ardından da tatlı yiyerek çay içen Kaymakam Meral, masadan kalkarak kasaya yöneldi. Kasada duran işletme sahibi Ferhat Kodat'a döner ve tatlıyı beğenmediğini söyleyen Kaymakam Meral, hesap ödemeden restorandan ayrıldı.

 Restoranda yaşanan bu anlar güvenlik kameralarına yansıdıktan sonra basına sızdırıldı. Görüntüler sonrası da hakkında soruşturma başlatılmıştı.