ARDEV’in ismini kullanarak insanlara mesaj çekip, “size deprem yardımı yapacağız, çocuklarınıza burs vereceğiz” yalanlarıyla Kimlik bilgilerini ve İban numaralarını isteyenler olduğunu açıklayan vakıf dolandırıcılara karşı kamuoyunu uyardı.

ARDEV'DEN YAPILAN SERT AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Ülkemiz insanı, yaşadığımız Depremlerden sonra büyük acılar ve yıkımlar yaşarken, bazı çakallar ortaya çıkıp vakfımız ARDEV’in de ismini kullanarak, halkımızı dolandırmaya çalışıyorlar.

Vakfımız ARDEV’in ismini kullanarak insanlara mesaj çekip, “size deprem yardımı yapacağız, çocuklarınıza burs vereceğiz” yalanlarıyla Kimlik bilgilerini ve İban numaralarını isteyen şeref yoksunu insanların(!) ortaya çıkması,  tek kelimeyle hayâsızlık ve terbiyesizliktir.

Başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere bu durum, bütün iyi niyetli insanlarımızın yüreklerinde depremden daha fazla yıkıma ve acıya sebep olmaktadır.

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

Olaydan sonra irtibata geçtiğimiz bazı vakıflarımızın ve STK’ların da aynı durumdan mustarip olduğunu öğrenince, olayın tahminimizden biraz daha büyük olduğunu anladık.

Gün içinde telefonla vakfımız ARDEV’i arayan vatandaşlarımıza, bu konuda verdiğimiz bilgiler ile yardımcı olmaya çalıştık.

Deprem gibi bir olaydan sonra, insanların acılarının olduğu bir zaman diliminde, böyle bir durumu dahi fırsata çevirmeye çalışan çakalların ortaya çıkması, bizleri üzmekle birlikte aynı zamanda da kızdırmıştır.

İnsanlıktan nasibini almamış, kalbinde zerre kadar insanlık kırıntısı dahi bulunmayan bu çakallara tavsiyemiz, insan olduklarını hatırlamalarıdır. Eğer hatırlamazlar ise devletin çeşitli kurumları, bu şeref yoksunu adilere insan olmanın değerlerini hatırlatacaktır.

Bu haberimizi, yetkililerimizin de ihbar kabul ederek dikkate alacağından şüphemiz yoktur!

MİRAT HABER olarak; Vakfımız ARDEV’in ismini kullanıp, halkımızdan kimlik ve banka bilgilerini isteyenlere itibar edilmemesini önemine binaen tekrar hatırlatıyor, saygılarımızı sunuyoruz.